НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ, овако Мића једном руком коси и сече шуму: Он је највећи борац у пожешком крају 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni             

 
НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ, овако Мића једном руком коси и сече шуму: Он је највећи борац у пожешком крају
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
25.11.2019 | 0 коментар(а)



Пожега – Кад помислите да нешто немате или да вам нешто недостаје да бисте били срећнији, сетите се да Миломир Мића Јовановић из села Пилатовићи,



већ читавих 45 година нема руку и поред свих невоља које су га снашле – живи са осмехом на лицу!

“Кад сам имао двадесет година вршалица ми је скроз из рамена откинула руку и од тог дана почиње моја борба. Питају ме често шта ми треба да овако сакат ринтам од јутра до сутра, али мука кад натера, тад човек не бира”, каже Мића за РИНУ.

Комшије кажу да је овај човек највећи борац у селу, али и у целом пожешком крају, јер са само својих пет прстију храни још троје чланова своје породице, супругу и двојицу болесних синова.

“Тешке послове обављам без проблема. Косим своје и туђе ливаде. Сечем шуму са тестером, али ту сам осмислио механизам. Ставим кожни каиш на њу, па онда око врата и тако је држим. Нема никаквих проблема. Међутим, ове јесени ме је притисла буква и био сам у коми неко време, комшија је наишао и спасио ме, ко зна шта би у супротном било са мном”, каже овај борац.

 

Највећа подршка и ослонац у животу му је супруга Вукосава, уз њену помоћ на кућу је Мића ставио фасаду, изградио шталу и још један помоћни објекат.

“Она је велики борац. Цео живот посветила је болесним синовима. Само за њихове лекове нама месечно треба око осам хиљада динара, а то у нашој кући могу да зарадим само ја и зато нема предаје”, прича он.

Мића се ипак не жали, иако је једини приход у кући Јовановића његова мала пензија коју је једнорук зарадио као ноћни чувар.

“Сву тежину живота носим. Овај одозго шта је дао, ја сам прихватио и нисам пао. Често волим и да запевам и одмах ова свакодневна борба буде лакша”, закључио је Мића и тако послао поруку свима онима који под притисцима и проблемима лако одустају!

РИНА

Сви људи добре воље, који желе да помогну Миломиру Мићу Јовановићу, могу позвати на број телефона +381607160703

Прилог који је емитован у емисији Нећете веровати на Првој ТВ можете погледати на следећем линку.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.948.167 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)