Очекују се резултати за 2 пацијента са упалом плућа 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Очекују се резултати за 2 пацијента са упалом плућа
Trenutno na sajtu: 423       |       Podeli:
28.03.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У Горњем Милановцу нема новооболелих од вируса корона.

Хоспитализована два пацијента са упалом плућа, очекују се резултати тестова на ЦОВИД 19.

У четвртак ће се број људи у самоизолацији значајно смањити, јер истиче четрнаест дана од када су први случајеви добили решење.

Један од пацијената са упалом плућа лечи се у Клиничком центру у Крагујевцу. Он је прикључен на респиратор и за сада нема званичне потврде да ли је у питању ЦОВИД 19. Број лица која су у самоизолацији варира из дана у дан.

„То је број од око 215 лица, јер поједина лица која су у самоизолацији су, као што је јуче речено, возачи теретних возила, па нашуштају територију општине Горњи Милановац, ради посла. Са друге стане, имамо нова лица која по препоруци санитетске и здравствене инспекције добијају решења о самоизолацији“, рекао је председник Општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић. Он је додао да ће се у четвртак број лица у самоизолацији смањити јер истиче четрнаест дана од када су први случајеви добили решење.

 

Милановачка општина добија мобилне респираторе

Држава Србија набавила је мобилне респираторе и једна количина тих респиратора биће опредељена Општој болници и Дому здравља у Горњем Милановцу.

„У току данашњег дана, требало би да стигне информација који су респиратори у питању и колико ће их бити испоручено“, реако је Ковачевић.

У протекла 24 сата, на територији општине Горњи Милановац није било кршења полицијског часа и забране кретања лица старијих од 65 година.

„Људи су озбиљно схватили пандемију корона вируса и то је добро. Морамо издржати наредне две седмице, да будемо самодисциплиновани како би ово прошло на најбољи могући  начин“, поручио је Ковачевић.

Што се тиче рада Call  центара, Ковачевић је известио да је до сада примељено 820 позива суграђана старијих од 65 година. Од тог броја, 345 људи затражило је помоћ, док је број позива грађана који су тражили информације било 475. Педесет грађана затражило је доставу на кућну адресу, у питању су храна и лекови, и сви захтеви успешно су реализовани.

„Број испоручених пакета помоћи до данас је 135, што значи да су социјално најугроженији становници наше Општине збринути“, рекао је Ковачевић. Он је најавио да ће следеће недеље јавност бити обавештена када се крене са паковањем пакета за пензионере чија су примања испод 30.000 динара, али и за угрожене грађане који немају примања. Тимови који ће радити на паковању и дистрибуцији већ су формирани.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC NEMA OBOLELIH VIRUS KORONA DEJAN KOVACEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.431.485 посета
Тренутно на сајту: 420 посетилац(a)