Јовановић: Србија заинтересована за набавку вакцине против ковида 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Јовановић: Србија заинтересована за набавку вакцине против ковида
Trenutno na sajtu: 392       |       Podeli:
29.07.2020 | 0 коментар(а)



Директорка Института за јавно здравље "Милан Јовановић Батут" Верица Јовановић изјавила је данас да је Србија

заинтресована да грађанима обезбеди вакцину против ковида 19 и да ће инсистирати да дође до ње онда када буде била доступна на тржишту.

На питање да ли је Србија потписала неки предуговор за набавку вакцина и да ли је то у плану, Јовановић је одговорила да у овом тренутку не може да каже да има сазнања о потписаним предуговорима.
"То не знам. То ће одговорити и Кризни штаб и влада када то буде у плану", рекла је Јовановић на конференцији за новинаре и додала да је држава у више наврата разматрала ту потребу, која је константно присутна и предмет истраживања која, каже, треба да резултирају најбољом вакцином.
Вакцина је, према њеним речима, за сада једини начин да се, поред прележане болести, утиче на сузбијање и заустављање пандемије ковид 19 у свету.
"Ми смо део света и ми ћемо као држава инсистирати на томе да допремо до вакцине онда када она буде била доступна и на тржишту", рекла је она.
Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић подсећа да тренутно не постоји вакцина за ковид 19.
"Постоје назнаке фармацеутских кућа различитих држава да раде на развоју вакцине, али да будемо апсолутно јасни, вакцине још увек нема. Можемо само да пратимо и да станемо међу првима у ред и на томе ће држава активно радити да добијемо вакцину која је безбедна и одговара свим прописима и нормативима и са којом се сложе наши лекари", рекао је Гојковић.

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


srbija vakcina korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.504.190 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)