Пријепољска скупштина усвојила план детаљне регулације за део насеља Залуг 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Пријепољска скупштина усвојила план детаљне регулације за део насеља Залуг
Trenutno na sajtu: 266       |       Podeli:
24.03.2023 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Доношење Плана детаљне регулације за део насеља Залуг у сврху заштите од



великих вода реке Лим, обележило је последњу седницу Скупштине општине Пријепоље. Према речима Мирјане Пантић, представника обрађивача, фирми „Југинус ДОО” из Београда и „План урбан ДОО” из Ниша, План обухвата простор од моста на државном путу до ушћа реке Љупче у Лим.

Поред изградње одрамбеног система, предвиђен је и систем за пречишћавање отпадних вода који је планиран близу ушћа Љупче у Лим као и саобраћајница која ће омогућити приступ систему. Планом детаљне регулације а за део насеља Залуг у сврху заштите од великих вода реке Лим обухваћене су и промене саобраћајница које су планиране плановима вишег реда.

„Друга критична тачка плављења на територији општине Пријепоље је Бродарево, за које је у току израда пројектне документације”, каже председник општине Драго Попадић.

Одлуком о утрошку средстава за пружање здравствене заштите из општинском буџета за потребе болнице и Дома здравља опредељено је 20 милиона динара. Ова тачка привукла је велику пажњу одборника. Према речима Зулкефила Садовића, у минулом периоду доста се уложило у здравство, али се није водило рачуна о стручном кадру, па су грађани Пријепоља приморани да иду у околне општине.

Председник општине је поручио да се следећа година не сме дочекати са оваквим стањем у здравству.

Усвојен је извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности Регионалне санитарне депоније Бањица и ЈКП „Лим”. Директор Џевад Бегановић, истакао је да је комунално прошлу годину завршило са губитком у пословању у износу од 6 милиона 340 000 дин а оно што ће главни проблем у наредном периоду представљати је дуг према робним резервама у износу од 340 тона.

На 22. седници СО Пријепоље усвојен је програм рада Црвеног крста за 2023. годину а образована је и Комисија за координацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности општине Пријепоље.

 

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje skupstina regulacija naselje zalug

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.792.976 посета
Тренутно на сајту: 267 посетилац(a)