Апелациони суд: Општинско веће Пријепоља незаконито сменило Ханку Хајдаревић 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Апелациони суд: Општинско веће Пријепоља незаконито сменило Ханку Хајдаревић
Trenutno na sajtu: 537       |       Podeli:
15.02.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Некадашња начелница Општинске управе у Пријепољу, Ханка Хајдаревић, коју је Општинско веће у том месту сменило 29. септембра 2016. године,
Фото: ГЗС

незаконито је уклоњена са те дужности. Тако је најпре, по Ханкиној тужби, пресудио Основни суд у Пријепољу, марта прошле године, а ових дана исту одлуку потврдио и Апелациони суд у Крагујевцу, већајући по жалби Општине.
Апелациони суд је у свему потврдио изреку првостепеног, у сва четири става. Првим се Основни суд у Пријепољу огласио надлежним у овој правној ствари, другим је решење о смени Ханке Хајдаревић поништено као незаконито, трећим је њен захтев да буде враћена на место начелнице одбачен као недозвољен, четвртим је тужиљи досуђено 105.000 динара за трошкове парничног поступка.


После промене односа политичких снага у Пријепољу, јуна 2016. године, Ханка Хајдаревић је смењена иако је на то место била именована јуна 2014. на раздобље од пет година. Предлог за смену поднело је седморо чланова Општинског већа помињући наводне неправилнсти у њеном раду: запошљавање, исплате трошкова, незаконитост аката, проблеме у спровођењу избора...
Међутим, Основни суд је утврдио а Апелациони потврдио да Општина Пријепоље није доказала, а била је дужна, да је Ханка Хајдаревић извршила, односно пропустила да изврши све оно што јој је оспореним решењем стављено на терет.


Напротив, Скупштина општине Пријепоље је 3. јула 2017. усвојила извештај тужиље - начелнице, о раду Општинске управе за 2016. годину, као успешан.
Иначе, другим ставом пресуде Апелационог суда, одбијен је захтев Ханке Хајдаревић да јој Општина накнади трошкове жалбеног поступка.
У изјави за агенцију РИНА, Ханка Хајдаревић наводи:


„Моја смена је извршена незаконито. Сматрам да је ово правно насиље и политички прогон. Захваљујући правној држави правда је победила над самовољом општинских челника. Пресуда Аплационог суда је потврда да сам свој посао обављала савесно, одговорно, професионално и у складу са законом.”
Ова дипломирана правница из Пријепоља додаје:
„Верујем у право и правну државу јер се судске одлуке морају поштовати. Уколико покушају да изиграју закон и за то постоји лек, а то су правосудни органи. Сву документацију и саопштење Општинског одбора СНС - а у Пријепољу објављено у средствима информисања у вези коментарисања судске пресуде Основног суда у Пријепољу, доставићу надлежним органима.”

РИНА

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje sud smena

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.228.658 посета
Тренутно на сајту: 538 посетилац(a)