Одустaли од прославе Нове године на тргу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Одустaли од прославе Нове године на тргу
Trenutno na sajtu: 786       |       Podeli:
23.12.2016 | 0 коментар(а)



Прибој - Општинско веће Прибоја, утврдило је предлог одлуке буџета за 2017. годину, а у обимном дневном реду од 22 тачке,



прихваћени су и планови рада јавних предузећа и институција за следећу годину.

Једногласно је прихваћен и предлог председника општине, да се одустане од прославе Нове године на тргу и да се средства за ту намену у износу од 400.000 динара определе за организовање летовања социјално угроженој деци и особама са инвалидитетом.

Буџет општине Прибој за 2017. годину планиран је у износу од милијарду и осам милиона, што је за неких 130 милиона мање него за претходну годину са ребалансима буџета.

Помоћник председника општине за Друштвене делатности, буџет и финансије Славиша Јањушевић, оценио је "да је буџет планиран на реалним основама и у складу са испуњењем за 2016. годину".

Највећи део приходне стране чине трансферна средстав у износу од 50,81 одсто и она че бити већа за неких 300 милиона динара у односу на претходну годину. У буџету су како је и најављено, планирана и средства за откуп акција бивших ФАП-ових радника и субвенција за раднике зависних предузећа и фабрике Седишта.

Развојна компонента буџета се огледа у програмима за комуналне делатности у износу од 101 милион динара, за Локални економски развој 146 милиона динара и за изградњу и уређење путне инфраструктуре 148 милиона динара.

Према најавама из одељења за буџет и финансије општине Прибој, у следећој години се очекује повећање наплате пореза на имовину коју ће надлежни органи према препоруци ДРИ и независне ревизорске куће, спроводити наплатом принудним путем, како би се смањила огромна дуговања у овој области и повећали приходи локалне самоуправе.

Горан Рековић

Опширније можете погледати у прилогу који је емитован у Дневнику западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.030.579 посета
Тренутно на сајту: 787 посетилац(a)