Војко Пурић спасао „Слогу“ од сигурне пропасти 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Војко Пурић спасао „Слогу“ од сигурне пропасти
Trenutno na sajtu: 445       |       Podeli:
28.12.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Војко Пурић нови је власник метелопрерађивачког предузећа „Слога“ а.д. из Нове Вароши, чији су радници готово месец дана били у штрајку.

Пурић је јуче на берзи откупио 60 одсто овог предузећа и тако постао већински власник.

„Желим да поставим ово предузеће на здраве ноге, а већ данас сам имао састанак са сисндикатом овог колектива којима се дугује седам плата. Дао сам налог да се деблокира рачун, а прву плату добиће за Божић“, рекао је Путић.

Пурић каже да је обећао радницима да ће им исплатим све заостале плате иако то нисам био у обавези.

„Договорили смо се о динамици, да у наредна три месеца примају по две плате месечно. Радници ме добро познају и знају да ће то бити тако, тако да су прекинули штрајк и од Божића крећемо са радом, јер је предузеће запуштено. Затекао сам урушен кров, искључену струју и грејање. Сигуран сам да ће то предузеће бити понос Нове Вароши, јер сам га купио да би радили“, истакао је Пурић.

Основна делатност предузећа је производња ауто делова, хидраулике и пнеуматике за теретна возила, аутобусе, трактор, пољопривредну механизацију. Фирма је приватизована средином 2015. године када је већински власник акција постао Раденко Конад привредник из Војводине.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.444.912 посета
Тренутно на сајту: 445 посетилац(a)