IN MEMORIAM: Србољуб Ђурић остаће упамћен као активиста и хуманитарац 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
IN MEMORIAM: Србољуб Ђурић остаће упамћен као активиста и хуманитарац
Trenutno na sajtu: 421       |       Podeli:
21.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Чланови пословног удружења „Унија Чачак 2000” опростили су се од Србољуба Ђурића,

који је након краће болести преминуо у 65. години живота. Ђурић је био инжењер технологије, власник фирме "Водоинжењеринг", члан ИО Форума привредника, дугогодишњи члан УО „Уније Чачак 2000” и њен некадашњи председник.

Ђурић је рођен у Блацу 1955. године, школовао се у родном месту, а Технолошко - металуршки факултет завршио је у Београду. Био је дугогодишњи радник ЈКП „Водовод” Чачак, али се осамосталио и отпочео приватни бизнис основавши фирму "Водоинжењеринг".

Фирма „Водоинжењеринг” из Чачка основана је 1997. године. Настала је као резултат реалних потреба у решавању нараслих проблема из области квалитета воде. Колико је фирма успешна говори и то да је дугогодишње проблеме вода веома брзо решавала, захваљујући пре свега стручности и знању Србољуба Ђурића.

Из овог удружења потсећају да је као допринос локалној заједници, на иницијативу Србољуба Ђурића, фирма "Водоинжењеринг" бесплатно одржавала градске фонтане на Градском тргу, на Римском тргу, у Градском парку и на платоу код Халк банке.

У време пандемије вируса корона несебично је делио дезинфекциона средства направљена у својој фирми, општинама којима је било потребно. Увек је радо помагао родно место Блаце.

Србољуб Ђурић написао је многе стручне радове на тему пречишћавања вода, био је велики активиста и хуманитарац. Колеге су га са разлогом називале доктором за воду.

Памтићемо га као великог човека и још већег добротвора. Нека му је вечна слава и велико хвала”, наводи се у саопштењу Управног одбора Уније Чачак 2000.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak srboljub djuric in memoriam vodoinzenjering

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.254.770 посета
Тренутно на сајту: 421 посетилац(a)