Ужице обележило 691 годину постојања, у град на Ђетињи ускоро стиже председник Вучић 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ужице обележило 691 годину постојања, у град на Ђетињи ускоро стиже председник Вучић
Trenutno na sajtu: 480       |       Podeli:
09.10.2020 | 0 коментар(а)



Ужице – Дан града Ужица, 9. октобар, уз Свечану седницу симболично је обележен у сали
Ужице обележило дан града, фото: РИНА

Народног позоришта у складу са свим епидемиолошким мерама, па су стога по први пут изостале традиционалне – спортске и културне манифестације. Први писани траг о граду на Ђетињи забележен је управо на данашњи датум 1329. године, а историја је пише скоро седам векова.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, фото: РИНА

„Преко леђа наших предака пренело се велико бреме и на то морамо увек подсећати генерације које долазе. Ове године дан града обележвамо другачије, али цела ова ситуација са корона вирусом показала нам је да је највжније бити човек, а Ужичани су и тај задатак положили са виоком оценом, јер су увек пре свега били људи и показали своју хуманост и солидарност у најтежим моментима. На тим темељима ћемо и даље градити будућност нашег града. Главни циљ нам је да завршимо све започете пројекте и почнемо нове. Акценат је свакако на инфраструктурном и улагању у јавно здравље, реконструкцији болнице, а плнирана су и додатна улагања у образовање, као и у мере енергетске ефикасности. Пред нама су велики изазови, али ћемо својим радом спремно одговорити на њих“, рекла је градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић.

Честитку, како је рекао „својим Ужичанима, земљацима“ упутио је и Никола Селаковић, генерални секретар председника Србије, који је родом управо из ових крајева, најавивши скори долазак првог човека државе.

„Ужице је данас много боље место за живот него што је то било пре неколико деценија, а у будућности ће ситуација бити још боља. Аутопут кји се гради стићи ће и до овог града, а то ће бити од великог значаја за све становнике овог краја и отворити им бројне нове могућности. Решили смо проблем воде, а намеће се питање да ли можемо да решимо проблем ваздуха? Да можемо и на томе ћемо интензивно радити у наредном периоду. Председник Србије, Александар Вучић, до краја ове године требало би да дође у Ужице и лично се упозна са свим пројкетима који се овде успешно реализују, али и да помогне да се они успешно привду крају“, истакао је Селаковић.

На свечаној седници уручена су јавна признања, повеље и захвалнице заслужним грађанима и организацијама. Посебне захвалнице за доброту, поштовање, солидарност и хуманост примило је 34 представника институција, фирми и компанија који су тешком времену пандемије корона вируса својим акцијама, донацијама и хуманошћу показали велику жељу да помогну друштвену заједницу у којој живе.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice dan grada obelezavanje skupstina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.423.800 посета
Тренутно на сајту: 480 посетилац(a)