"Ступови" у Чачку, буђење духа и враћање коренима 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
"Ступови" у Чачку, буђење духа и враћање коренима
Trenutno na sajtu: 380       |       Podeli:
16.09.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Музички састав "Ступови", недавно је објавио свој четври по реду ЦД, који ће промовисати и у Чачку.

Концерт "Ступова" је заказан за недељу 19:00 сати у Дому културе, а најављено је и учешће хорова св. Николај Жички и Вазнесењски из Чачка.


Овај музички састав изводе духовну и црквену, али и традиционалну музику. Њихови концерти су, углавном музичко - сценски, у чије ткиво су уткани текстови или песме које говоре истакнути глумци или песници из наших крајева.

Под покровитељством манастира Ђурђеви Ступови кроз њих, се преноси порука једног заједничког дела, усмереног ка једном истом циљу: обнови овог древног манастира на врху Србије, обнови косовско-мехотијских светиња, али пре свега у буђењу духа и просветљења нашег народа у времену у коме живимо, са надом и молитвом.

Суштина њихових концерата је да се подсетимо наших предака и праве православне вере.

"Наши концерти су увек добро посећени, трудимо се да ширимо православну веру, да се вратимо нашим светосавским коренима", рекла је за Глас западне Србије Весна Павловић, портпарол акције "Обновимо себе, подигнимо ступове" у оквиру које овај музички састав делује.

Павловић истиче да "Ступови" постоје више од 10 година и да су људи у Србији чули за њих као и да многи знају њихове песме, али и да се често дешава да публика зна за песму, али не и да су они извођачи.

"На нашим концертима увек влада посебна емоција јер кад се нешто ради са благословом као што ми радимо по благослову оца Герасима игумана манастира Ђурђеви ступови,  осети се та нит која нас везује. Какви год да се проблеми створе све је увек решиво", истакла је Павловић.

Према речима игумана манастира Ђурђеви ступови, оца Герасима, из те акције проистекла је потреба да се и тај музички духовни део развије, па су тако снимљене одређене црквене песме где су учешће узели бројни уметници из различитих музичких праваца, али су се песме изводиле одређеном црквеном мелодијом.

Према његовим речима у манастиру Ђурђеви ступови су у току радови, обновљено је скоро 90 одсто и остало је још да се обнове ступови.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.126.460 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)