Појачавају се акутне респираторне инфекције, пуне се ковид амбуланте, Др Кон: Неопходно строго водити рачуна да се стање не погорша 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Појачавају се акутне респираторне инфекције, пуне се ковид амбуланте, Др Кон: Неопходно строго водити рачуна да се стање не погорша
Trenutno na sajtu: 503       |       Podeli:
06.09.2020 | 0 коментар(а)



Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је данас да се епидемиолошка ситуација у Србији стабилизовала на ниском

нивоу, али да је у Београду у четвртак и петак јасно уочено поновно повећање броја пацијената који се јављају у ковид амбуланте


"На срећу, код њих се не проналази ковид, али то показује да полако почињу да се појачавају акутне респираторне инфекције, којих ћемо у наредном периоду имати и то ће отежати рад медицинским службама", навео је Кон за РТС.

Зато, како каже, инсистира да је ситуација несигурна и да је неопходно строго водити рачуна да се не погорша и остане на прихватљивом ниову.

"Ако успемо да дочекамо октобар без повећања, да остане овако, прихватљиво ниско, онда смо већ у новој сезони, сезони вакцинације против грипа, за коју треба да се припремимо", навео је Кон.

Кон је истакао да се у добром делу Србије епидемиолошке мере уопште не поштују, наводећи да је реч о људима који су на одмору, који уопште не носе маске и бораве у великом броју на одређеним просторима.

То је нешто што не може да остане без последица, поручује Кон.

До повећања броја заражених може доћи и због повратка грађана из иностранства, навео је он.

Како додаје, улазимо и у период респираторних инфекција, које уобичајено крећу од школа, а у овом случају могуће је да крену и из радних колектетива.

Кон истиче и да су превозна средства недопустива места ширења вируса, истичући да не треба благонаклоно гледати на некога ко не носи маску у превозу.

"То је јасан, свестан бојкот мера", истакао је Кон.

Каже да се за сада не може повезивати скок оболелих са почетком школске године, јер је урађено све да у школама не дође до преноса.

Школе се неће затварати, једино у случају да дође до масовног заражавања у општој популацији.

Он је истакао да је чињеница да деца од 15 до 19 година највише оболевају, али да нема тешких случајева, што ствара привид да је ковид лако оболење. 

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kon epidemija korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.428.091 посета
Тренутно на сајту: 503 посетилац(a)