Савет ивањичке МЗ Прилике у расулу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Савет ивањичке МЗ Прилике у расулу
Trenutno na sajtu: 488       |       Podeli:
20.08.2017 | 0 коментар(а)



Ивањица - Председник Савета Месне заједнице Прилике, Момчило Поледица поднео је пре пар месеци оставку на ту функцију и од тада је ово,

једно од највећих места у Ивањици, које броји скоро 5.000 житеља, без првог човека.

Посто је Поледица поднео оставку, ту функцију тренутно обавља заменик председника Савета МЗ Прилике, Драган Милинковић, који се како Глас западне Србије сазнаје спрема да такође поднесе оставку.

Један од озбиљнијих кандидата за место председника Савета МЗ је Петар Мунитлак, али он до сада није добио подршку локалне самоуправе, јер су општински челници мимо статута покушали да на то место поставе Рашка Нешковића, који је пре три месеца поднео оставку на место члана Савета МЗ.

Ситуацију је закомпликовало то што су председник општине Ивањица, Зоран Лазовић и његов заменик Момчило Митровић покушали да Нешковића, који није члан Савета МЗ поставе на место председника, што се коси са Статутом МЗ.

Од председника скупштине затражено је да организује изборе за избор чланова Савета месне заједнице.

И док су бројне оптужбе прштале на рачун претходног председника општине Миломира Зорића, актуелна власт ниједну лопату асфалта и шљунка није инвестирала у Приликама, тврде у месној заједници па се испоставило  да је Зорић ѕа нове општинске власти био мајка Мара,тврде мештани.

За то време, пре неколико дана урађен је дупли слој асфалта(6х4) приликом реконструкције пута према некадашњем предузећу Градитељу, које је приватизовано од стране конзорцијума веома блиском власти.

Скинули намет за таксе 

Савет месне заједнице Прилике, по први пут је одлучио да за овогодишњи Преображенском вашару не наплати ниједан метар корисне површне свим уличним продавцима.

"Наша месна заједница остала је без председника савета, а локална власт и председник општине по први пут су се овде појавили када је требало парцелисати и продавати народу тротоаре. Одбили смо их јер до сада у МЗ Прилике нису уградили једну једину лопату асфалта, а појавили су се када је требало народу наплатити метар асфалта који је саграђен њиховим парама", изјавио је један од чланова Савета МЗ који је рекао да ће увек потврдити ове речи, али је желео да остане анониман.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.197.143 посета
Тренутно на сајту: 488 посетилац(a)