Општинска каса у 2019. тешка око 1,26 милијарди динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Општинска каса у 2019. тешка око 1,26 милијарди динара
Trenutno na sajtu: 308       |       Podeli:
10.12.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Пре него што стигне пред одборнике, предлог Одлуке о буџету општине Пријепоље

за наредну годину, сходно законској обавези, прошао је Јавну расправу коју је организовало Одељење за буџет и финансије Општинске управе. Образлажући Нацрт Одлуке најважнијег документа присутним грађанима, представницма месних заједница и директних буџетских корисника обратио се руководилац Одељења за буџет Драгиша Ракоњац који је истакао да ће каса града на Лиму у наредној години бити тешка 1.257.305.961.оо динара што је за скоро 7% више од овогодишње. Од те суме највише новца предвиђено је да буде утрошено за организацију саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре.

Новина у буџету јесте да ће месне заједнице поново располагати са новцем и то искључиво за текуће одржавање. За ову намену планирано је 18 милиона динара. Док је 10 милиона динара предвиђено за куповину земљишта у Шеховића пољу, како би се обезбедио наставак изградње приступних саобраћајница око новог моста.

Незадовиљство предложеним буџетом и расподелом средстава, пре свега због планираних инвестиција исказали су председници месних заједница Пријепоље, Косатица,Бабине, Гостун и Џурово.

Списак предложених инвестиција за 2019. годину, фото: ppmedia.rs

"За сваку похвалу је што сте поново вратили средства месним заједницама за ситне поправке, међутим инвестиције које сте предложили да се изводе у Пријепољу су изузетно мале. Примера ради предвиђена је санација улице Сестара Цвијовић и то у износ од свега 1,5 милиона динара намењених за замену комуналне инфраструктуре. Шта ћемо да урадимо када Комунално предузеће раскопа ту улицу, треба ли и она да стоји и да чека неки нареди буџет. Због чека није у буџет уврштена израда канализације за Томово насеље, то може да изазове праву еколошку катастрофу", питао је између осталог председник МЗ Пријепоље Един Бећировић.

Горан Лововић председник МЗ Косатица интересова се због чега у протекле две године напростору са којег долази није бачена ниједна лопата асфалта иако је то било планирано.

Предлогдоношења најважнијег документа за идућу годину наћи че се пред одборницима крајем месеца.

 

ПП Медиа / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje budzet javna rasprava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.478.519 посета
Тренутно на сајту: 308 посетилац(a)