Чека се предлог мандатарке за састав нове владе 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Чека се предлог мандатарке за састав нове владе
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
27.06.2017 | 0 коментар(а)



После усвајања измена Закона о министарствима, којима је предвиђено да нова влада има 18 ресора, мандатарка

Ана Брнабић треба парламенту да упути писани предлог са именима министара у новој влади.

Након добијања тог предлога, председница парламента Маја Гојковић заказаће посебну седницу Скупштине на којој ће мандатарка Ана Брнабић представити експозе и састав нове владе.

Према ранијим најавама, та седница би требало да почне у среду.

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић раније је рекао да је план да се та седница закаже у среду, и вероватно да се у четвртак изабере нова влада, чиме би се поштовао рок за њен избор који истиче 30. јуна.

Изменама Закона о министарствима предвиђено је да нова влада има два нова министарства - за заштиту животне средине и за европске интеграције.

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић раније је рекао да је план да се та седница закаже у среду, и вероватно да се у четвртак изабере нова влада, чиме би се поштовао рок за њен избор који истиче 30. јуна.

По закону о влади, Скупштина бира владу на предлог кандидата за председника Владе.

Народна скупштина одлучује о избору Владе у целини, а за њен избор потребно је да гласа већина од укупног броја посланика.

Владу чине председник Владе, један или више потпредседника Владе и ресорни министри, а може имати и министре без портфеља.

Број потпредседника Владе и министара без портфеља одређује Народна скупштина при сваком избору Владе, на предлог кандидата за председника Владе.

Мандат Владе почиње да тече полагањем заклетве пред Народном скупштином која гласи: "Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвеће очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије".

 

Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.116.493 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)