Мала Милица из Бумбаревог брда најрадоснији хришћански празник дочекала у новом дому 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Мала Милица из Бумбаревог брда најрадоснији хришћански празник дочекала у новом дому
Trenutno na sajtu: 477       |       Podeli:
08.01.2021 | 0 коментар(а)



Кнић – Када је Србија сазнала за тужну причу мале Милице из села Бумбарево брдо код Кнића,



ова дванаестогодишња девојчица није ни слутила да ће управо Божић дочекати у новом дому и то без бојазни да ће стари кров урушити на спавању, пише агенција РИНА.


„Имала сам само једну жељу за Нову Годину и ево она се остварила. Чуда ипак постоје и добри људи и засита сам пресрећена што ћемо коначно добити нормалан кров над главом. Волим ја и ону моју стару, оронулу кућу, али у њој је дувало са свих страна и могла је да се сруши. Лакпе ми је сада кад знам да сам са оцем и мајком на сигурном“, изјавила је за РИНУ мала Милица.


Породица Вучковић уселила се у стамбени простор у Дому културе у Бумбаревом брдум, али и то је само привремено решење јер је у плану да им се купи нова кућа.

„Овај Божић да проведу у топлој кући а ми ћемо радити даље како бисмо трајно решили њихово стамбено питање. Породицу Вучковић смо сместили у привремни смештај у Дому културе у стан који је био дуго година празан. Договорили смо се са месном заједницом да ову зиму буду овде а да до краја лета им се обезбеди породична кућа”, рекао је председник општине Кнић, Срећко Илић.


Пошто је њихов породични дом удаљен од пута четири километра, председник општине Кнић Срећко Илић, рекао је да им није у циљу реновирање те куће већ да им се купи друго домаћинство. У оптицају су два дома, један кошта 8.000 евра а други 15.000.
„Фирма са којом као општина сарађујемо неколико година запослила је Миличину мајку. Треба да верујемо у људе јер постоји пуно добрих, који желе да помогну овој породици и ми ћемо до краја лета решити њихов проблем”, казао је Илић.


Мала Милица после толико година пресрећна је што ове зиме неће бринути о прокишњавању и хладноћи, а Божићна трпеза је спремна.


Прича ове породице показује да су чуда заиста могућа, снови се остварују, али и да медији имају изузетно велики утицај јер захваљујући агенцији РИНА И Гласу западне Србије прича која је обишла Србију Вучковиће очекују лепши дани.

Прилог емитован у вестима Прве телевизије:


РИНА/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bumbarevo brdo mala milica kuca bozic opstina knic srecko ilic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.197.920 посета
Тренутно на сајту: 478 посетилац(a)