Степениште за већу безбедност пешака 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Степениште за већу безбедност пешака
Trenutno na sajtu: 586       |       Podeli:
13.08.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Дугогодишњи саобраћајни проблем грађана прибојског приградског насеља Рабреновац,

решава се ових дана. Кретње пешака из овог насеља ка центру Старог Прибоја, који је удаљен свега два километра, до сада се углавном одвијало поред магистралног, односно државног пута Увац – Прибој, где нема тротоара, нити других адекватних површина за њихово безбедно кретање. Отуда је на овом потезу бивало и саобраћајних незгода у којима су учествовали и пешаци, па чак и са смртним исходом.

"Општински савет за безбедност саобраћаја је ово препознао као критичну тачку и одмах, као и у другим сличним случајевима, приступио њеном решавању", каже Драго Дробњаковић, председник овог Савета.

Према његовим речима због тога се већ гради стаза и степениште, које ће повезати пешачки прелаз преко магистралног пута испод насеља Рабреновац и пешачку стазу која од Мраморја води ка старом делу Прибоја. Ово степениште, ће сада омогућити безбедније кретање пешака из насеља Рабреновац, према центру града,

На степеништу ће бити постављена и метална ограда, а пешачки прелаз и степениште, биће осветљени јавном расветом, како би возачи лакше уочавали пешаке, који на означеном месту прелазе коловоз магистралног пута.

План је да радови буду завршени за неколико дана, изводи их прибојска фирма "Дивац изопласт", а вредност инвестиције је непуних 400 хиљада динара а средства је обезбедила општина Прибој.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pšriboj stepeniste gradnja rabrenovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.183.529 посета
Тренутно на сајту: 586 посетилац(a)