Љајић: Није реално да остваримо резултате из ранијих година 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni             

 
Љајић: Није реално да остваримо резултате из ранијих година
Trenutno na sajtu: 705       |       Podeli:
27.05.2020 | 0 коментар(а)



Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да није реално да по питању туризма остваримо резултате
Најсигурнији је одмор у Србији, поручује Љајић, Фото: ГЗС

 из ранијих година, али да је реално да имамо госте из земаља бивше Југославије и нашег ближег суседства.

„Без обзира на напоре, не можемо да занемаримо чињеницу да епидемија корона вируса и криза изазвана тим вирусом није завршена и да још постоје епидемиолошке мере у многим земљама“, рекао је Љајић одговарајући на питања новинара на Дивчибарама.

Он је данас, у оквиру кампање „Изабери своју авантуру, види Србију“, обишао Дивчибаре и комплекс „Нова бања“ у Бањи Врујци.
Навео је да се у тој кампањи пре свега обраћају домаћим туристима и очекују да ће део наших грађана који летују у иностранству, одлучити да годишњи одмор или део одмора проведу у Србији.

„Друга наша циљна група су туристи из земаља региона, с обзиром на то да туристи из земаља бивше Југославије чине четвртину укупних долазака страних туриста. Ако томе додамо туристе из Бугарске, Румуније и Грчке који чине 14 одсто, то је већ 40 одсто оних који посећују Србију“, рекао је Љајић.

Када је реч о летовањима ван граница Србије, навео је да не постоје никакве забране да наши грађани летују у иностранству, али да је, имајући у виду да епидемија корона вируса још није прошла, сигурније да ове године одмор проведу у Србији.

„Не постоје никакве забране да се летује у иностранству, али имајући у виду да још постоји читав низ непознаница везано за протоколе, понашање у хотелима, број људи у хотелима, авионима и аутобусима сматрам да је сигурно, безбедно и мање трауматично да ове године одмор проведу у Србији“, закључио је Љајић.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


rasim ljajic turizam ministarstvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.392.856 посета
Тренутно на сајту: 706 посетилац(a)