Глишић: Ни висока функција у Српској напредној странци не штити од закона 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Глишић: Ни висока функција у Српској напредној странци не штити од закона
Trenutno na sajtu: 591       |       Podeli:
13.06.2021 | 0 коментар(а)



"Свако одговара за своје поступке и носи терет својих одлука. То што је неко високо позициониран у Српској напредној странци
Председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић, фото: ГЗС

не значи и да је заштићен од закона", поручио је председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић, коментаришући хапшење Александра Јовичића, члана Председништва Српске напредне странке и председника општине Палилула.

* Да ли вас је његово хапшење изненадило?

- Најмање је битно да ли је неко изненађен, важно је да се држава одлучно бори против криминала и корупције.

* Да ли вас је Јовичић лично разочарао, важио је за младу наду напредњака? Колико сте били блиски са њим?

- Највећу штету нанео је себи. С обзиром на то да одбор на Палилули води Јелена Мијатовић, нисмо имали пуно контаката.

* Шта вам кажу симпатизери Српске напредне странке када чују за оваква хапшења, да ли то може да утиче на популарност странке?

- То додатно јача поверење грађана у странку јер јасно шаље поруку о бескомпромисној борби против свих оних који крше закон.

Народу је доста лопова који су се обогатили за време власти и таквих су се нагледали за време Ђиласа, Јеремића, Тадића и осталих.

* Одржана је седница Главног одбора на којој су се удружили СНС и СПАС, да ли сте се након тога срели с Шапићем и о чему сте разговарали?

- Александар Шапић је изабран за потпредседника Главног одбора и потпуно је нормално да имамо честу комуникацију. Последњих недељу дана радимо на плану обиласка градских и општинских одбора и наредне недеље крећемо у реализацију тог плана.

* Многи су очекивали бурну седницу, како ви коментаришете дешавања на Главном одбору?

- Као зрелост једне озбиљне и одговорне странке да се носи са свим изазовима.

* Следеће године нас очекују избори у Београду, а ваша странка је оставком Небојше Стефановића остала без председника градског одбора, ко долази на то место?

- Главни одбор је дао овлашћење Председништву странке да се изјасни по том питању. Радимо на предлозима и очекујем да на наредној седници разговарамо о кандидатима.

* Како ћете стати на крај међустраначким обрачунима, Вучић је најавио да ће због таквих ствари уследити и искључења?

- Председник је био веома јасан на седници Главног одбора. Ко није разумео поруку, разумеће закључак који смо донели, а то је санкционисање сваког ко тај закључак не буде поштовао.

* Ви сте први оперативац странке и од вас се очекује да странку припремите за страначку скупштину на јесен, када се очекује и прочишћавање редова. Које инструкције вам је дао председник партије?

- Радимо на документима који ће регулисати унутарстраначки изборни процес. Суштина је да сваки члан странке изнесе своје мишљење и да има право да предложи.

* Какав је ваш лични став о томе да ли Српска напредна странка на изборе треба да изађе самостално или ћете ипак изаћи у коалицији?

- Српска напредна странка није себична странка. Своју ширину смо више пута показали јер нам је интерес грађана на првом месту. А свој лични став о коалицијама изнећу прво на органима странке када за то дође време.

* Где видите Српску напредну странку за пет година?

- Тамо где грађани одлуче да буде.

* Рејтинг Александра Вучића је много већи од рејтинга странке, постоје тврдње да без Вучића Српска напредна странка не постоји, шта ви на то кажете?

- Александар Вучић је озбиљан државник и својим радом и резултатима обележио је једно време о којем ће се пуно причати у годинама које долазе. Има она народна - одмакни се да би боље видео. Што више време буде одмицало, биће нам јасније колико је велике ствари урадио за народ и државу. Због свега тога Српска напредна странка са њим или без њега није иста странка.

 

Претње опозиционара ме не дотичу

* Опозиционари вам константно прете реваншизмом, да ли вас уопште дотичу такве најаве?

- Не дотичу ме те будалаштине. Таквим понашањем највише говоре о себи и није ни чудо што из дана у дан имају све мање поверења грађана ове земље.

 

Ђилас да објасни одакле му милиони

* Ђилас тврди да су грађани незадовољни влашћу и да агенције лажирају податке за Српску напредну странку?

- Колико је ко незадовољан, то видимо на изборима, а има их на разним нивоима сваке године. И не бирају анкете власт, већ грађани. А за Ђиласа би било паметније да не лажира податке о својим рачунима, већ да каже истину и објасни народу одакле му стотине милиона евра широм света.

 

 

 

ГЗС/ Извор: Ало




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SNS Glisic zakon stranka funkcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.850.291 посета
Тренутно на сајту: 592 посетилац(a)