СНС: Зашто и коме сметају чачански Роми? 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
СНС: Зашто и коме сметају чачански Роми?
Trenutno na sajtu: 494       |       Podeli:
26.09.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Служба за информисање Градског одбора СНС у Чачку издала је саопштење у коме наводе

да Српски покрет Двери како кажу очито има за циљ да повлађује нечијим личним интересима и опет покушају да ољагају Српску напредну странку.

,,Сумануте оптужбе такозваног Савета за урбанизам, заштиту животне средине и грађевинске послове градске организације Српског покрета Двери у Чачку о тобоже отимању имовине, пребијању приватних дугова и уз то некаквом “жртвовању” спортско - рекреативних терена за изградњу стамбених објеката, говоре о параноји у њиховим редовима, жељи и намери да искривљивањем истине и чињеница поново обману грађане Чачка. Очито им је циљ да повлађивањем нечијим личним интересима на најгрубљи начин опет покушају да ољагају Српску напредну странку и окриве је за нешто за шта апсолутно не сноси никакву кривицу ни одговорност.

Није јасно о каквом се простору за рекреацију ради, с обзиром да је споменути терен у насељу Кошутњак деценијама био само ледина коју нико ни за какву намену није користио. Тек помињањем изградње зграде за смештај Рома, кренуло се са активностима на уређењу тог дела земљишта, које је у власништву града, а без икакве дозволе и сагласности надлежних. Свако заклањање иза приче да се штити објекат за рекреацију падају у воду пред чињеницом да је на истој локацији недавно изграђена гасна подстаница и да се нико тим поводом није бунио, мада би у случају евентуалног инцидента грађани тог дела града били можда и животно угрожени.

Помињање немаштине такође “не пије воду”, јер се поставља питање ако су људи у том делу града толико сиромашни, одакле им новац за асфалтирање терена и постављање осталих садржаја.

Апсурдно је позивати се на мањак зелених површина и како се каже у саопштењу “социјално - спортских - рекреативних садржаја”, с обзиром да се насеље Кошутњак “наслања” на простор Спортског центра “Младост”, који обилује и зеленилом и бројним спортским објектима који наводно недостају.

Интересантно је што такозвани Савета за урбанизам, заштиту животне средине и грађевинске послове градске организације Српског покрета Двери у Чачку помиње да би предметна локација могла бити боље искоришћена у комерцијалне сврхе. Ко зна каквим би саопштењем изашли у јавност када би град кренуо са продајом, односно комерцијализацијом поменутог земљишта. Вероватно би опет било апострофирано отимање имовине, пребијање приватних дугова, малверзације... као што се у њиховом саопштењу поново спочитава да све ово “неко” ради за лично добро и “подмиривања приватних џепова носиоца власти”.

И на крају, са једним се апсолутно слажемо - неопходно је и важно да сви грађани активније и агилније узму учешће у доношењу урбанистичких планова који се тичу локација где живе. Тако ће се сигурно доћи до правих и за све прихватљивих решења.”

Служба за информисање ГО СНС Чачак




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.396.266 посета
Тренутно на сајту: 494 посетилац(a)