ПКС: Државна помоћ у исплати минималца може се користити за март, април и мај 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
ПКС: Државна помоћ у исплати минималца може се користити за март, април и мај
Trenutno na sajtu: 289       |       Podeli:
07.04.2020 | 0 коментар(а)



Привредна комора Србије објавила је да се директна помоћ за микро, мала и средња предузећа у износу три минималне плате

и за велике 50% од минималца може користити за март, април и мај или за предузећа која су уплатила већ март важи за април, мај и јун (нема рефундације).

Како су навели, ово су закључци са састанка имплементационог тима.

ПКС је на свом профилу на Линкедин-у саопштила да ускоро излази и информатор са свим детаљним упутствима.

Састанку Координационог тима за имплементацију Програма економских мера за смањивање негативних ефеката проузрокованих пандемијом COVID-19 у Палати Србија су присуствовали министар финансија Синиша Мали, гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, државни секретари Министарства привреде Драган Стевановић и Милун Тривунац, као и представници Кабинета председника Србије, председнице Владе, Привредне коморе Србије и Пореске управе.

Чланови Координационог тима су, како се наводи на сајту Владе, на састанку разматрали отворена питања када је реч о спровођењу Програма економских мера, како би одговарајући правни оквир могао да буде усвојен до краја ове недеље, у петак.

Одмах након усвајања почеће и имплементација економских мера.

Наредни састанак је заказан за среду, 8. април, када ће представници свих надлежних институција, који су и чланови тима, донети неопходне одлуке када је реч о прецизирању тог плана.

Програм економских мера ће садржати мере пореске политике, директну помоћ приватном сектору, мере за очување ликвидности и директну помоћ свим пунолетним грађанима, наводи се у саопштењу Министарства финансија.

 

ГЗС/еКапија




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIVREDNA KOMORA SRBIJE ISPLATA MINIMALAC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.785.096 посета
Тренутно на сајту: 290 посетилац(a)