Почетком 2019. завршетак реконструкције магистрале до Ужица 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Почетком 2019. завршетак реконструкције магистрале до Ужица
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
06.02.2018 | 0 коментар(а)



Севојно - Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре,



проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас у Севојну деоницу регионалног пута од Чачка до Ужица, дужине 37 километара, и најавила да ће комплетни радови бити завршени најкасније почетком 2019. године.


Ова деоница се реконструише из кредита у оквиру Пројекта рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја.

,,У овој години очекујемо да 80 одсто радова на деоници Паковраће-Ужице, која је најзначајнија за читав овај крај, буде завршено, а најкасније до марта 2019. да буде комплетно урађено”, казала је Михајловићева.

Она је рекла да је важно да се све уради квалитетно и да се повећа безбедност, као један од главних циљева пројекта у који држава улаже укупно око 400 милиона евра, у рехабилитацију 1.100 километара регионалних путева.

Говорећи о захтеву локалне самоуправе да се уради и кружни ток на улазу у Севојно, Михајловићева је навела да ће ЈП “Путеви Србије” направити анализу која ће показати које је решење најадекватније са становишта безбедности и одвијања саобраћаја.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић захвалио је потпредседници Владе на континуираној подршци коју она лично и Министарство које води пружају Ужицу.

“Две су жиле куцавице и предуслови за даљи развој града и привреде Ужица. Једна је завршетак фабрике воде, за коју је 31. јануара расписан тендер за другу фазу радова, а друго је путна инфраструктура, где су за нас посебно важни изградња ауто-пута од Прељине до Пожеге и будући ауто-пут Београд-Сарајево, који пролази кроз територију Ужица”, навео је Петковић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.261.549 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)