Враћевшница – административни центар гружанског краја 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Враћевшница – административни центар гружанског краја
Trenutno na sajtu: 499       |       Podeli:
31.05.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Месна заједница Враћевшница добила је нове, реновиране просторије

Месне канцеларије, у оквиру које се налази и реновирана амбуланта, као и канцеларија Савета месне заједнице.

Пројекат је финансирала Општина Горњи Милановац, у сарадњи са Канцеларијом за управљање јавних улагања. За ново рухо просторија, издвојено је око три милиона динара.

 

„Поред амбуланте која је урађена, постоји простор за апотеку, која би требало ускоро да почне да ради. Закључили смо уговор са Фамили фарм-ом, па ће амбуланта радити сваким даном, када и лекар у селу. Оно што је значајно је и да смо отворили Месну канцеларију у оквиру ове зграде, где ће становници целог Гружанског краја моћи да ваде сва документа која иначе ваде на писарници општине Горњи Милановац. За те намене смо утрошили око 300 хиљада динара за опремање комплетног простора. Поред Месне канцеларије, опремили смо и канцеларију за Савет месне заједнице, где ће Савет, у удобним просторијама, моћи да доноси све одлуке важне за село“, истакао је председник општине Дејан Ковачевић.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, фото: ОУ Г. Милановац

Он је нагласио да ће у наредном периоду бити отворена реновирана Месна канцеларија у Угриновцима. Тиме ће становници општине Горњи Милановац и околних села моћи на време и без додатних трошкова да добију сву потребну документацију.

„Пробали смо како систем функционише, видели смо да се издавање Извода из матичне књиге завршава за минут-два, тако да није проблем да ли се налазите у Враћевшници или у Горњем Милановцу, Београду, електронски систем ради одлично. Позивам све становнике Гружанског краја да користе могућности које им је општина Горњи Милановац обезбедила, да све своје административне послове могу извршити овде у Месној канцеларији у Враћевшници. Уколико нека документа, која грађани потраже, треба да се обраде у одређеним службама у Милановцу, свакако матичар који та документа преузме, на пример, у понедељак, у среду или петак им може вратити без икаквих додатних трошкова “, рекао је Ковачевић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac vracevsnica kancelarija otvaranje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.234.187 посета
Тренутно на сајту: 500 посетилац(a)