Проглaшeна ванредна ситуација у Ивањици, Специјална болница прелази у ковид систем 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Проглaшeна ванредна ситуација у Ивањици, Специјална болница прелази у ковид систем
Trenutno na sajtu: 342       |       Podeli:
30.11.2020 | 0 коментар(а)



Ивањица - Због неповољне епидемиолошке ситуације и великог броја оболелоих од вируса корона,
Председник општине Ивањица Момчило Митровић, фото: ГЗС

Кризни штаб у општини Ивањица прогласио је ванредну ситуацију.

„По препоруци епидемиолога и лекара специјалиста у ковид амбуланти у Ивањици, одлучено је да се прогласи ванредна ситуација на подручју наше општине. У последњих десетак дана више од 1800 пацијената је прошло кроз ковид амбуланту, имамо око 300 инфицираних и шест особа које су преминуле", казао је Момчило Митровић, председник општине Ивањица.

Према његовим речима то су били параметри који су одлучили да општини Ивањици буде уведена ванредна ситуација, како би се грађанима олакашала актуелна ситуација.
Одлуком Штаба наставничка већа и родитељски састанци биће организовани онлине како би се избегло окупљање више лица у затрвореном простору.

„У сарадњи са Црвеним крстом увели смо телефонску линију, како би особе које су у изолацији или имају вирус позвали активисте или волонтере Црвеног крста да их послушају и набаве потребне намирнице да се људи не би кретали и сачуавли себе и друге”, објаснио је Митровић.

Увођење ванредне ситуације Локалној самоуправи и људима који се баве надзором привредних објеката и субјеката повећава овлашћења да у случају непоштовања мера могу биту ригорознији.

„Одлуком Министарства здравља Специјална болница пребачена је у ковид режим где ће бити смештено око 100 пацијената из целе Србије", закључио је Митровић.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kovid rezim ivanjica vanredna situacija specijalna bolnica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.907.381 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)