Србијо, буди поносна на њих: Данас промоција најмлађих официра 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Србијо, буди поносна на њих: Данас промоција најмлађих официра
Trenutno na sajtu: 445       |       Podeli:
08.09.2018 | 0 коментар(а)



Свечаност поводом промоције најмлађих официра Војске Србије биће одржана данас испред

Дома Народне скупштине Републике Србије.

Промоцији потпоручника присуствоваће председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије, највише државно и војно руководство, као и бројни гости из земље и иностранства. У прве официрске чинове биће промовисано укупно 131 кадет и кадеткиња Војне академије и Медицинског факултета ВМА.

Више стотина грађана окупило се данас, упркос киши, испред Дома Народне скупштине где ће бити одржана свечаност поводом промоције најмлађих официра Војске Србије. Док будући официри изводе припремне вежбе, грађани са кишобранима стрпљиво чекају почетак церемоније у 10 сати.

На свечаности ће се обратити и председник Србије Александар Вучић, а присуствоваће и представници државног врха, војног руководства, бројни гости из земље и иностранства, родбина и пријатељи официра и грађани.

Најбољима у рангу биће уручене официрске сабље, најуспешнијим кадетима по видовима и службама биће уручени пиштољи са посветом, најбољим кадетима Медицинског факултета биће додељени парадни бодежи.

Програм свечаности ће увеличати учешће авијације Војске Србије и наступи Уметничког ансамбла МО ’’Станислав Бинички’’ и Репрезентативног оркестра Гарде.

Ове године Војну академију ће завршити 102 кадета и кадеткиња 139. класе Војне академије, међу којима су двојица кадета из Оружаних снага БиХ и један из МУП Републике Српске. Медицински факултет ВМА завршиће 29 младића и девојака 4. класе Медицинског факултета ВМА.

Најбољи кадети 139. класе Војне академије

Прва у рангу: Маша Илић, општи успех 9,81; студијски програм Јавне финансије. Рођена 1995. године у Новом Саду.

Друга у рангу: Катарина Јанковић, општи успех 9,69; студијски програм Менаџмент у одбрани, модул Артиљерија, Рођена 1995. године у Шапцу.

Трећи у рангу: Дејан Малиџа, општи успех 9,67; студијски програм Јавне финансије. Рођен 1995. године у Кикинди.

Најбољи у рангу по видовима и службама

У виду Копнена војска, Александар Нуждић, општи успех 9,65; студијски програм Менаџмент у одбрани, модул Артиљерија. Рођен 1995. године у Новом Саду.
У службама, Душан Миљковић, општи успех 9,60; студијски програм Војноелектронско инжењерство, модул Информациони системи. Рођен 1995. године у Лесковцу.

Најбољи на Медицинском факултету ВМА
Сања Милутиновић, општи успех 10,00. Рођена 1993. године у Ужицу.
Невена Николић, општи успех 9,98. Рођена 1993. године у Ужицу.
Никола Трифуновић, општи успех 9,94. Рођен 1993. године у Шапцу.

 

Курир / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.395.871 посета
Тренутно на сајту: 445 посетилац(a)