Уређује се ново исламско гробље у Прибоју 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Уређује се ново исламско гробље у Прибоју
Trenutno na sajtu: 458       |       Podeli:
08.12.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Општина Прибој већ дуже време кубури са недостатком простора на градским гробљима

и једне и друге верске конфесије.

Православно гробље у Рабреновцу одавно је претесно, а ништа боља ситуација није ни са нешто новијом локацијом у Добриловићима.

Сличан проблем већ поодавно имају и муслимани односно Бошњаци, са мезарјем у Годуши. Због тога су у Меџлису исламске заједнице Прибој кренули са обезбеђењем нове локације за исламско гробље. Пре коју годину избор је пао на локацију Побрежје, простор испод Осовника, изнад Болнице и Дома здравља односно испод, Прибојцима добро познате, Сарајевске воде.

Пре две године, кроз пројекат Министарства привреде у вредности од око пет милиона динара, урађен је и асфалтиран приступни пут, због конфигурације терена са серпентинама и великим подзидама, а летос су почели радови на уређењу парцеле површине око једног хектра.

Радови су подразумевали уређење саме парцеле, формирање ободног бетонскго зида и постављање металне ограде, као и изградњу помоћног објекта, који ће бити у функцији будућег исламског гробља.

Уређење парцеле новог исламског гробља у Побрежју почело је још летос, али није завршено на време, због искрслих проблема током самог уређења, односно појаве извора воде у центру парцеле, што је морало бити санирано, као и регулисање површинских вода.

Средства за уређење будућег исламског гробља у Побрежју у износу од 4. 300.000,00 динара обезбедила је општина Прибој, а радове према тендеру изводи пријепољска фирма „Ровчанин инжењеринг".

Све би требало да буде готово ових дана односно пре краја грађевинске сезоне.


Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj radovi islamsko groblje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.388.421 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)