Прањани и Лозањ добили нови асфалт 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Прањани и Лозањ добили нови асфалт
Trenutno na sajtu: 289       |       Podeli:
10.11.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Изградња путне инфраструктуре у селима општине Горњи Милановац се наставља.

У Прањанима је асфалтирано 1,5 километара пута на четири локације, укупне вредности 6.106.926,00 динара. У Лозњу је асфалтирано 500 метара некатегорисаног пута, чија је вредност 1.771.800,00 динара.

„Ове године смо у Прањанима урадили око 2 километра путева. Општина је сопственим средствима урадила 520 метара локалног пута, док је у односу 1:3 (динар грађана - три динара општина) урађено око 1.5 километара некатегорисаних путева. Желим да се захвалим и локалној самоуправи и грађанима који су успели да прикупе новац. Зато нам и Прањани изгледају прелепо, јер је у последњих четири године урађено око 27 километара асфалта. Процена је да 2020. године неће бити куће у Прањанима која нема асфалт до испред ње“, рекао је председник Месне заједнице Прањани Радовин Веселиновић.

Константин Станојевић из Прањана исказао је захвалност општини јер, како сам истиче, мештани не би могли сами да финансирају изградњу пута.



„Пре скоро 200 година Гачићи су населили овај простор и пошто су међу последњима, након Другог српског устанка, населили Лозањ добили су најлошије земљиште. Од тада до данас прошло је осам генерација. Гачићи су били вредни, марљиви и уљудни људи па су пре педесет година међу првима урадили асфалт, који је трајао до пре неколико година. Тада је било око 30 кућа и 120 људи у фамилији Гачић. Данас је нажалост остало 7 домаћинстава и 15 претежно старијих мештана. Овај асфалт је наш нови почетак и сматрам да почиње повратак Гачића на ове просторе“, истакао је Драган Гачић из Лозња.

Према речима председника Месне заједнице Лозањ Милана Гачића овај пут је важан јер се њиме иде као засеоку Гачићи, али и ка сеоском гробљу.


До краја године преостало је да се асфалтирају још четири путна правца.

 

Глас западне Србије

          




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.806.443 посета
Тренутно на сајту: 289 посетилац(a)