"Блиц" открива: Зашто се врх СНС одлучио на изборе тек 11. марта и шта су тиме добили 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
"Блиц" открива: Зашто се врх СНС одлучио на изборе тек 11. марта и шта су тиме добили
Trenutno na sajtu: 595       |       Podeli:
03.10.2017 | 0 коментар(а)



Београдски избори биће одржани 11. марта, сазнаје „Блиц”. Ни 3. ни 10. децембра,

ни у јануару, како се спекулисало претходних дана, већ у марту.

Како сазнаје „Блиц”, избори за град Београд биће одржани у редовном року. Предлог да Београђани на биралишта изађу већ крајем ове године је управо то, само предлог, и како сада ствари стоје унутар владајуће коалиције, на томе ће и остати.

- Идеја да избори буду у децембру потекла је од председника београдског одбора напредњака Небојше Стефановића. У први мах, руководство напредњака је подржало предлог, али након анализа се дошло до закључка да нема разлога са журбом и да треба сачекати пролеће - каже саговорник „Блица” из врха СНС.

Врх странке је све то искористио као својеврстан маневар да види како ће се опозиција понашати.

- Успели смо да сазнамо све. Ко ће с ким да иде, у којим варијантама и колико колона, а и даље се не није открило ко је наш кандидат - каже наш извор из врха СНС.

Листа СНС-а носиће име Александра Вучића, али како је први човек напредњака поручио странци, „ово ће бити последњи пут”.

- Надамо се да ће се председник и лично укључити у кампању обиласком београдских општина, јер тако би наша победа била загарантована - наводи извор нашег листа.

Одлука хоће ли СНС на изборе изаћи самостално или, као и на републичком нивоу, у коалицији са Социјалистичком партијом Србије, биће донета после опсежних анализа, серије истраживања која је у плану и договора лидера две странке Александра Вучића и Ивице Дачића.

Председник СПС је пре неколико дана изјавио да ће дилема бити решена у зависности од математике.

- То је ствар процене да ли добијамо више са заједничком листом или ако идемо одвојено - навео је Дачић.

„Блиц” је писао да СНС планира женског кандидата за градоначелника. Иако нисмо успели да сазнамо ко би могла да буде трећа дама после Слободанке Груден и Радмиле Хрустановић која ће водити престоницу, наш извор је открио да ће то највероватније бити нестраначка личност. Осим тога, листа напредњака требало би да представи цео тим који ће бити од помоћи градоначелници у различитим областима.

СНС је спремна за београдске изборе када год да буду одржани, изјавио је јуче функционер СНС Небојша Стефановић и додао да није битан датум одржавања избора, већ програм који ће се понудити грађанима. Стефановић је на ТВ Пинку рекао да о изборима у Београду пре свега говори опозиција.

- Имамо ситуацију да су два кључна кандидата која се издвајају били председници градског одбора ДС, Драган Ђилас и Алекасандар Шапић, и то су сад као противкандидати. Они су исти кандидати исте ДС чији је Ђилас био председник. То показује да они не брину о грађанима, већ о себи. Они су били на позицијама, фактички двојица управљали градом - рекао је Стефановић.

У једној колони - Београд је свет

Академик Душан Теодоровић позвао је опозицију да на предстојећим београдским изборима наступи у једној колони.

Теодоровић, који је раније напустио Покрет слободних грађана, каже за Радио Слободна Европа да је његов фаворит на београдским изборима уједињена опозиција.

- Апелујем на све политичке странке и покрете који ће изаћи на београдске изборе да стану у једну колону. Прича о више колона је болна прича због тога што елементарна математика показује да је једна колона ствар која добија београдске изборе - рекао је Теодоровић.

Наводи да не зна ко су све кандидати за градоначелника, али да је његов глас за уједињену опозицију, која би могла да се зове „Београд је свет” или „Одбранимо Београд”.

- Можда лидери појединих политичких странака и покрета неће да се сложе с овим што ћу сада рећи. Ако се посматра Доста је било, Покрет слободних грађана, Нова странка и Демократска странка, ради се о невероватним програмским и идеолошким сличностима. Може да се каже да ту постоје велике разлике, али су то, ипак, странке и покрети грађанског демократског друштва - оценио је Теодоровић.

Опозиција чека Ђиласа и преговоре

Опозицији каснији термин одржавања избора иде наруку, будући да преговори још нису дали резултате. Још се не зна у колико колона ће опозиција изаћи на изборе, као ни ко би могао да буде кандидат за градоначелника.

Александар Шапић је први најавио своју кандидатуру, а то је учинио и Чедомир Јовановић. Као потенцијални кандидати ДС помињу се Тамара Трипић, генерал Срето Малиновић и Александар Црквењаков. ДЈБ ће имати свог кандидата, испред Нове странке то ће бити Весна Ракић Водинелић. Планови Вука Јеремића и Саше Јанковића још нису познати, иако је лидер ПСГ недавно рекао да је Драган Ђилас прихватљив као кандидат. У изјави за „Блиц” Ђилас је рекао да није донео одлуку и да има још времена.

Извор: Блиц, Ивана Мастиловић Јаснић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.931.453 посета
Тренутно на сајту: 596 посетилац(a)