Унипрометова потраживања од државних пројеката 580 милиона динара, кочница за будуће послове 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Унипрометова потраживања од државних пројеката 580 милиона динара, кочница за будуће послове
Trenutno na sajtu: 351       |       Podeli:
23.04.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Чачанска компанија Унипромет на домаћем и иностраном тржишту препознатљива је по производњи
Фото: ГЗС

шавних цеви и опреми  за путеве и железнице . Упркос ванредном стању, уговорени послови се одрађују, а како је фирма претежно извозник, генерални директор компаније очекује да ће се тржиште које је сада у озбиљном застоју коначно пробудити и да ће се највећи пројекти у Србији реализовати.

„Радимо на деоницима Ужице - Златибор, Паковраће - Овчар Бања,  гранични прелаз са Хрватском ка Београду, обилазницу око Београда , обнову пруге  Београд - Стара Пазова ка Суботици. Трудимо се да испоштујемо све рокове, али имамо и велика потраживања која су  кочница у даљем пословању”, каже Зоран Бојовић, генерални директор Унипромета.

„Ми смо један од највећих купаца челика у железари Смедерево, морали смо да редукујемо куповину и набавку зато што имамо проблем са приливом новчаних средстава од наших купаца.Имамо потраживања од пројеката у Србији  у износу од  580 милиона динара,а да би кренули даље, морамо наплати оно што смо урадили, веома је тешко и верујем да нисмо једини у оваквој ситуацији када је реч о неизмиреним потраживањима.  Много би нам значило када би део могли да наплатимо, ти пројекти су одрађени у прошлој години и они су нам кочница у даљем пословању обзиром да је компанија Унипромет претежно извозник и биће јој тешко да се врати на  инострано тржиште попут  Немачке и Швајцарске,које је било до пре увођења ванредног стања, сигурно што у прилог говори чињеница да од њих немамо никаква потраживања”, додаје Бојовић.

Бојовић напомиње да је на делу државни интервенционизам у утакмици која  предстоји, јер свака држава гураће својима,па би , многи могли да изгубе тржишта која су до пре два месеца била сигурна.

Иначе, чачански Унипромет запошљава око 450 радника, који су, према Бојовићевим речима, врло драгоцени. Уколико се потраживања од пројеката у Србији наплате, биће и нових запошљавања.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BOJOVIC UNIPROMET CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.472.275 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)