Држава продаје специјалну болницу, почетна цена 500 милиона динара 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Држава продаје специјалну болницу, почетна цена 500 милиона динара
Trenutno na sajtu: 713       |       Podeli:
21.04.2019 | 0 коментар(а)



Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће ових дана расписати лицитацију за продају бивше
РХ центар Златар, фото: ГЗС

Специјалне болнице за лечење и рехабилитацију кардиоваскуларних обољења на Златару.

Јавни позив овог ресора Владе Србије требало би да буде први корак ка приватизацији и поновном пуштању у рад објекта са 330 лежајева, који је због финансијске дубиозе и небриге државе закатанчен пре десетак година.

„Новог газду бившег РХ Центра очекујемо ускоро. План потенцијалног инвеститора је да већ летос, одмах након куповине, започне комплетну санацију објекта. Бизнис планом предвиђено је да у реконструкцију и нове модерне садржаје уложи око пет милиона евра и у почетку запосли 66 радника. Заинтересовани купац, са којим преговарамо готово две године, послао је Влади Србије још пре пар месеци писмо о намерама са прецизно разрађеним пословним планом“,  каже Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош.

Према последњим информацијама са којима располажу у општинском руководству, потенцијални купац бившег Завода на Златару, већ је обезбедио значајан део инвентара и опреме како би убрзао процес поновног пуштања у функцију некада респектабилне туристичко-здравствене установе.

У локалној самоуправи још увек не објављују име компаније спремне да купи објекат од око 17.000 квадрата корисне површине, сем да је реч о озбиљним бизнисменима, међу којима је и један од тренутно најпознатијих српских спортиста. Власници ове компаније са седиштем у Београду су, иначе, већ неколико пута у пратњи општинских челника обилазили објекат , генерално задовољни стањем у којем се објекат налази.

Специјална болница на Златару затворена је, иначе, пре готово једну деценију , а након вишемесечних штрајкова осамдесетак запослених због 11 неисплаћених личних доходака и неповезаног радног стажа. Рехабилитациони Завод је свој коначни суноврат дочекао са дуговањима већим од 140 милиона динара.

ГЗС/ Извор: инфобриф




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prodaja bolnica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.159.447 посета
Тренутно на сајту: 714 посетилац(a)