Он ствара чудесне звуке: Упознајте Момира Јовановића – победника Сабора виолиниста који се окитио признањем и кући одвезао нову шкоду 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Он ствара чудесне звуке: Упознајте Момира Јовановића – победника Сабора виолиниста који се окитио признањем и кући одвезао нову шкоду
Trenutno na sajtu: 506       |       Podeli:
22.08.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Кад Момир Јовановић засвира настаје права магија. Овај виртоуз виолину је први пут у руке узео кад је имао седам година.
Mомир Јовановић у Прањанима, фото: ГЗС

То је био поклон од оца, такође познатог виолинисте, за који се касније испоставило да је највреднијии дар у Момировом животу.

Од тад је прошло двадесет година, а Момо је учио и усваршавао се и зато је данас најбољи виолиниста у Србији, добитник Прве виолине на Сабору у Прањанима.

“Знао сам да ће виолина бити мој живот. Сатима сам вежбао како би перфектно погодио сваки тон и сваку жицу и мој труд се исплатио”, рекао је Момо.

Али поред тога што без грешке погађа ноте, својим свирањем он циља право у срце. Дуго већ ради и наступа и код публике уме да пробуди и оне најскривеније емоције.

“Ја обожавам да свирам и то се види. Виолина са собом носи посебну чар, то је инструмент који има душу и ја му тако приступам. Само њени звуци могу исккрено да дотакну. Са виолином сам обишао цео свет и свуда свирао”, рекао је Момир.

У току своје каријере наступао је са познатим музичарима. Одушевљени његовим свирањем били су краљ народне музике Шабан Шаулић и познати композитор, инструменаталиста и аранжер Милорад Мићо Николић.

“Мића сматрам својим другим оцем. Знао је да ме позове у два сата по ноћи и да јави за свирку или упити неки савет, који су за мене били драгоцени”, прича Момир.

Прву своју озбиљну свирку имао је са 18 година. Армандо Јовановић позвао га је у Копенхаген, а Момир је иако изузетно млад одушевио публику.

“Он кад дође настаје право весеље. Паре тад лете на све стране”, каже уз осмех Армандо, а Момо се присећа колико је зарадио ту ноћ.

“Пуну кесу новца сам имао то вече, нисам могао да верујем шта видим”, каже Момир.

Овим првим одласком у Копенхаген, Јовановић је зарадио новац, али и добио много више – пријатеља за цео живот.

“Арманда сам тада први пут видео у животу. Завршили смо свирку и свако је отишао својим путем. Он кући, ја на аеродром. Међутим, заборавио сам кофер и морао да се вратим. Први слободан лет био је тек за пет дана, и Армандо ми је братски понудио смештај и од тад смо нераздвојни. Он ми је био и кум на венчању пре пар година”, изјавио је Момир.

Гвозден Николић и Момир Јовановић у АутоЧачку, фото: ГЗС

Каријера овог младог телантованог виолинсте иде узлазном путањом, а победом на првом Сабору виолиниста у Прањанима име Момира Јовановића остаће записано у историји.

“Многи нису веровали да ће Сабор већ у првој години бити овако популаран. Неки нису дошли, мислећи да им то није потребно, али Сабор виолииста у Прањанима је фанастичан и велика одксочна даска за виолинисте. Јер на тај начин народ ће се упознати са нашим радом”, каже Момир.

Владимир Костић уручио кључеве победнику Сабора виолиниста, фото: ГЗС

Први виолиниста Србије окитио се великим признањем, али је добио и вредну награду – нову шкоду фабиу.

Глас западне Србије

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


skoda violina dobitnik

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.148.223 посета
Тренутно на сајту: 505 посетилац(a)