Ковачевић: Протести просветних радника су политички обојени, путни трошкови су исплаћени 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ковачевић: Протести просветних радника су политички обојени, путни трошкови су исплаћени
Trenutno na sajtu: 673       |       Podeli:
24.01.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Након што је Синдикат образовања Горњи Милановац одржао протест на градском тргу због, како тврде
Фото: РИНА / И. Николић

неисплаћених путних трошкова, председник општине Дејан Ковачевић је на конференцији за медије истакао како је у питању политички обојен скуп и да су просветним радницима путни трошкови исплаћени.
 “На данашњим такозваним протестима просветних радника, најмање сам видео наставника и професора, а највише припадника политичке групације Савез за Србију што говори о томе да ови протести пре свега имају почитичку конотацију. У прилог томе иде и докомумент који стоји на званичном сајту УСПРС и у ком је написано да  је новац који припада просветним радницима завршио код приватних предузетника. То није ништа друго већ политички памфлет и ово нису речи просветних радника којима је интерес ђака на првом месту”, изјавио је Дејан Ковачевић и додао да за постизање било каквих личних политичких интереса школа није адекватно место.
“Имамо низ примера где уместо да деци преносе знање, просветни радници воде политичке полемике. Највећи нонсен који сам чуо данас од окупљених на тргу је да им се придружују бивши политички актери, тачније бивши председник општине који им путне трошкове уопште није ни исплаћивао”, каже Ковачевић.
Он истиче да су путни трошкови исплаћени  у готовом новцу свим просветним радницима који немају адекватну линију превоза до куће.
“Да се трошкови превоза не исплаћују је паушална и лажна информација. Ми смо свима који немају адекватну линију путне трошкове исплатили. Међутим, појединци траже да им се трошкови исплате, а живе у непосредној близини школе, што је недопустиво. Све дилеме ко има право на новчану накнаду предвиђено је правилником”, нагласио је Ковачевић.

Он је изнео податке о следећим исплатама:
“У основном и средњем образовању укупно за превоз радника у готовом новцу издвојено је 20 милиона 601 хиљада 554 динара, па не знам како неко без срама може рећи да је општина остала дужна за било какав превоз. За вожњу наставног особља издвојили смо дупло више новца него за месечне дечије карте, за које смо дали 12 милиона динара. Све ово су врло проверљиви подаци и нејасно ми је како то ђаци имају линију до школе и могу доћи на наставу, а радници не, па  им се треба исплатити новчана надокнада”, изјавио је Ковачевић.


Дејан Ковачевић/Фото: РИНА/И.Николић


Према његовим речима, укупна улагања у образовање у општини Горњи Милановац су 307 милиона динара, што је скоро четвртина буџета.
“Ми водимо рачуна о знању и будућности наше деце, улажемо и улагаћемо и даље. Ове срамотне оптужбе су прешле сваку границу и тражићемо да буду доказане на суду”, закључио је Дејан Ковачевић.

 

Видео изјаву може погледати (ОВДЕ)

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kovacevic strajk prosvetari

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.398.757 посета
Тренутно на сајту: 672 посетилац(a)