У Новој Вароши успешно реализован пројекат „Кључни кораци ка родној равноправности” 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
У Новој Вароши успешно реализован пројекат „Кључни кораци ка родној равноправности”
Trenutno na sajtu: 612       |       Podeli:
28.11.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Уз финансијску подршку Европске уније Савет за родну равноправност општине Нова Варош успешно је реализовао прoјекат

„Кључни кораци ка родној равноправности” у чијем фокусу је било економско оснаживање жена у руралним срединама а отворена је и локална канцеларија за родну равноправност. Обележавајуци завршетак пројекта, председница општинског Савета за родну равноправност Гордана Кхоитар иницирала је у среду акцију у оквиру кампање “16 дана активизма против насиља над женама” током које су упућене поруке да жене нису саме и да мушкарци треба више да их поштују, а да насиље није и не сме бити решење било каквог проблема.

Пројекат локалног Савета један је од укупно 12 у Србији, који је у оквиру трогодишњег националног програма “Кључни кораци ка родној равноправности” са 300.000 евра финансирала Европска унија из фонда ИПА 2. За реализацију бројних активности које су реализоване од јула до краја новембра ове године, општински Савет за родну равноправност добио је средства у износу од пола милиона динара.

„У оквиру програма при општинској управи отворена је Канцеларија за родну равноправност, организовано је више тренинга и едукативних скупова, посетили смо удрузење Сацувајмо село у Прибоју, ишли смо у Врњацку Бању, Ужице, а све с циљем да се учеснице пројекта упознају са примерима добре праксе у окружењу”, казала је Гордана Кхоитар председница Савета за родну равноправност у Новој Вароши.

Кампања „16 дана активизма против насиља над женама“ је глобална, светска кампања која је почела 25. новембра, Међународним даном борбе против насиља над женама а завршава се 10. децембра Међународним даном људских права. Ова кампања је део пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“ који спроводи УН Wомен у сарадњи са Координационим телом за родну равноправност Републике Србије, а уз финансијску подршку Европске уније с циљем подизања свести о родно заснованом насиљу као проблему људских права на локалним, националним, регионалним и интернационалним нивоима али и исказивања солидарности са женама широм света које трпе насиље.

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.954.002 посета
Тренутно на сајту: 612 посетилац(a)