Прве субвенције од 8.000 евра таксистима и превозницима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Прве субвенције од 8.000 евра таксистима и превозницима
Trenutno na sajtu: 506       |       Podeli:
14.07.2020 | 0 коментар(а)



Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас првих 29 решења
Илустрација, фото: ГЗС

о одобравању субвенција од по 8.000 евра таксистима и превозницима за куповину нових аутомобила.

„Сада смо одобрили субвенције од 232.000 евра, а поднета су укупно 1.442 захтева превозника за куповину нових аутомобила, који ће бити обрађивани у наредном периоду. Одобравањем субвенција желимо да подстакнемо куповину нових аутомобила који испуњавају највише еколошке стандарде са моторима евро 6 или хибридних и електричних аутомобила, како би наши грађани добили квалитетнију и безбеднију вожњу, а сви ми чистији ваздух и квалитетније еколошко окружење", рекла је Михајловић.

Истакла је да ће превозници и таксисти са решењима о субвенцији потписати уговоре са банкама или лизинг кућама о куповини нових возила, а да ће им након тога у најкраћем року бити уплаћена субвенција од 8.000 евра, саопштило је министарство.

На основу Уредбе о додели субвенција, таксисти и превозници имају обавезу да возило не могу да отуђе у наредне три године.

Министарство наводи да ће од сутра почети да обавештава превознике о одобреним субвенцијама.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


taksisti prevoznici subvencije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.227.574 посета
Тренутно на сајту: 506 посетилац(a)