Конкурс за доделу 76 ученичких стипендија 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Конкурс за доделу 76 ученичких стипендија
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
19.06.2020 | 0 коментар(а)



Министарство одбране расписало је конкурс за доделу 76 ученичких стипендија за школску 2020/2021. годину на који могу конкурисати

ученици машинске, електротехничке и пољопривредне средње школе.
 Конкурс је расписан за ученике четврте, треће или друге године средњих школа, а предвиђено је са којих образовних профила ученици могу да конкуришу.
 Из машинске школе могу да конкуришу ученици образовног профила авиотехничар за ваздухоплов и мотор.
 Из електротехничке школе могу да конкуришу ученици следећих образовних профила – авио техничар за електронску опрему или електротехничар електронике, авио техничар за електро опрему или електротехничар електронике, мехатроничар за ракетне системе или техничар мехатронике, мехатроничар за радарске системе или техничар мехатронике и електротехничар телекомуникација или техничар ПТТ саобраћаја.
 Из пољопривредне школе могу да конкуришу ученици образовног профила прехрамбени техничар.
 Висина ученичке стипендије у школској 2020/2021. години је за ученике четвртог разреда средње школе 25.000 динара месечно, за ученике трећег разреда 20.000 динара, а за ученике другог разреда 15.000 динара месечно.
 По завршетку школовања, а потом и одговарајуће војне обуке са оружјем, ученици ће бити примљени у професионалну војну службу у својству подофицира у места службовања - Београд, Лађевци, Ниш, Батајница, Зуце, Панчево, Нови Сад, Јаково, Стари Бановци, Качарево, Ужице и Сомбор.
 
Конкурс је отворен до 30. септембра 2020. године.
 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ministarstvo odbrane republika srbija dtipendija ucenicka vojska

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.237.661 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)