ТО Чачак успешно спровела више пројеката 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
ТО Чачак успешно спровела више пројеката
Trenutno na sajtu: 649       |       Podeli:
07.05.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Туристичка организација Чачка била је веома активна у претходном периоду

и искористила је тренутак да спроведе више пројеката који су били зацртани Планом и програмом установе за 2020 годину.

Тренутно се врше припреме на отварању новог инфо центра, који ће се налазити на градском тргу у склопу Дома културе и који ће у свом саставу имати и продају сувенира. Према речима директора установе Војина Јаковљевића, будућа продавница сувенира и инфо центар су заиста били потребни у Чачку.

Војин Јаковљевић, директор ТО Чачак, фото: ТО Чачак

„Ми смо у 2018. години отворили два инфо центра која се налазе у Овчар Бањи и на брду Љубићу у оквиру спомен комплекса „Танаско Рајић". Стекли су се услови да коначно отворимо један репрезентативан објекат који ће се налазити у самом центру града за којим је до сада постојала велика потреба. У 2019 години забележили смо 11000 ноћења више него у 2018. Години“, казао је Јаковљевић.

По његовим речима ситуација са епидемијом вируса Ковид 19 прекинула је  успешан почетак године, отказано су сви сајмови и промоције. Поред велике штете које је претрпео туризам као веома важна привредна грана Чачка и Србије, Влада Републике Србије донела је веома важну одлуку за спас туристичке сезоне и одобрила је субвенције у виду туристичких ваучера у вредности од 2 000 000 000 динара.

Парк у Овчар Бањи, фото: ТО Чачак

„Наравно, то није све на чему смо вредно радили у претходном периоду. Пре пар дана је објављена јавна набавка за сређивање зелених површина и паркова у Овчар Бањи. Уколико све буде ишло предвиђеним темпом, уређење ће се завршити за 60 дана. У току је припрема и израда нових публикација по којима је ТО Чачка итекако позната и са којима смо претходних година освајали многобројне награде.

У плану је и проширење капацитета везишта за чамце у Овчар Бањи која је постала изузетно посећена локација као и поставка нове туристичке сигнализације на нивоу града“, закључио је директор установе Војин Јаковљевић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


TO Cacak Vojin Jakovljevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.398.552 посета
Тренутно на сајту: 650 посетилац(a)