Огласи у Србији пуни плацева са извориштима воде 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Огласи у Србији пуни плацева са извориштима воде
Trenutno na sajtu: 344       |       Podeli:
15.01.2022 | 0 коментар(а)



Кажу да ће будући светски ратови, и то у не баш далекој будућности, водити не због нафте и гаса, него због воде.
Огласи у Србији пуни плацева са извориштима воде, Фото: ГЗС

Ипак, чини се да у том смислу Србија не би требало да брине, јер је са више од 400 изворишта у првих педесет земаља на свету које имају велике резерве пијаће воде. А да нам “прелива”, показује и све већи број огласа у којима се на продају нуде плацеви са изворима воде

У огласницима у понуди су имања која су погодна за градњу туристичких насеља, бављење пољопривредом или пак за сопствене потребе, а цене се крећу од неколико десетина хиљада па и до више од милион евра. Потражња је, кажу продавци, велика. Ипак, треба имати у виду и да су, према нашим законима, сва изворишта воде у власништву државе, без обзира да ли се налазе на приватној парцели, као и да је за експлоатацију, чак и воде за пиће, неопходна водна дозвола.

На 30 километара од Копаоника, у близини Јошаничке бање, продаје се плац површине 22 ха, са два извора пијаће воде, по цени од 1,1 милион евра. Већи део плаца је, како се наводи у огласу, под храстовом шумом. Агент Ана Трифуновић каже да има заинтересованих за куповину, с обзиром да је плац намењен за градњу туристичких насеља и етно села, а изнад плаца се налази и скијалиште.

На Златибору, у близини Златиборских конака, продаје се 13 ари земљишта по цени од 5.000 евра па ару, са боровом шумом и природним изворима минералне воде. Власница каже да је цело брдо на којем се налази плац има изворе воде, али да они нису избушени.

Има случајева и да се продају само извори, па тако Властимир Илић који живи у Аустрији продаје извор воде код Шапца. Како стоји у огласу, вода је одлична за флаширање или производњу сокова, а цена је по договору.

На продају се нуде и плацеви не само са пијаћим, већ и геотермалним водама. Један од дефинитивно најзанимљивијих огласа за продају када је реч о геотермалним водама је “Лекин салаш”, који власник, како каже, продаје “јер више нема намеру да ради, а деца неће”.

Овај салаш је специфичан јер укључује чак два језера богата разном речном рибом, која напаја 292 метара дубок извор воде са протоком 8 литара/секунди и температуром од 25,5 степени. Салаш који се простире на 3,57 ха поред Саве, на 4 км од Сремске Митровице, обухвата и две стамбене куће, шталу, пушницу и опремљени ресторан. Како каже власник који салаш продаје за 650.000 евра, цео салаш се снабдева спроведеном водом из извора и струјом са соларних панела, па је самоодржив.

 

 

 

ГЗС / Е капија




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.261.190 посета
Тренутно на сајту: 345 посетилац(a)