После 11 година од једнострано проглашене независности Косова - ко има разлога за славље? 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
После 11 година од једнострано проглашене независности Косова - ко има разлога за славље?
Trenutno na sajtu: 586       |       Podeli:
17.02.2019 | 0 коментар(а)



Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да је територија Косова и Метохије генератор нестабилности у региону и да

не може да добије пуно међународно признање.

Дрецун је, поводом 11 година од једнострано проглашене независности Косова, рекао за РТС да режим у Тирани има разлога да слави, јер је на добром путу да територију КиМ насилно припоји.

Он је додао да разлога за славље имају и великоалбански сепаратисти, глобална албанска мафија и радикални исламисти, али да немају разлога за славље они који живе на Косову и Метохији, а посебно они који нису Албанци.

Дрецун каже да је реч о пропалој, неуспешној творевини и неуспешном западном експерименту.

Како каже, све више држава повлачи признање и данас се формално 102 државе воде да признају Косово али ће и тај број ускоро опасти.

"Они немају никакву могућност да напредују на било ком плану у међународном правцу", рекао је Дрецун истичући да је реч о потпуном неуспеху лажне творевине.

Када је реч о унутрашњем плану, Дрецун каже да млади желе да оду и подсећа на талас миграције, указујући на огромну незапосленост, највећу у Европи.

Дрецун каже и да је реч о црној рупи Европе када је реч о криминалу и корупцији и додаје да су људска права на КиМ у колапсу и потпуно обесмишљена.

Према његовим речима, спроведено је брутално и злочиначко етничко чишћење Срба и Рома, а протеранима се онемогућава повратак и одузима им се имовина.

"Срби су небезбедни, немају економску перспективу, третирају се као грађани другог реда", казао је Дрецун и додао да Албанци нису спремни да се суоче са сопственом одговорношћу за злочине над Србима.

Он је навео и да они нису спремни да прихвате Србе и да је правосуђе једнонационално и уперено против српског народа.

Дрецун указује да би напредак за побољшање квалитета живота на КиМ било подизање оптужница од стране специјалног тужилаштва за злочине ОВК против водећих политичара међу Албанцима.

Он је навео да је реч о припадницима бивше ОВК и да су они најодговорнији за ужасна убиства, мучења, злостављања и етничко чишћење.

Дрецун очекује да оптужнице буду подигнуте и да је зато пред Београдом велика обавеза да прикупи што је могуће више доказа и да их преда тужилаштву.

То би, наводи Дрецун, био мач за рашчишћавање албанске политичке сцене, јер ако људи попут Харадинаја наставе да дестабилизују ситуацију у региону, Косово ће наставити да буде проблем и нечинилац разрешења нагомиланих проблема.

"Не смемо да заборавимо да је Косово носилац великоалбанског сепаратизма у региону а иза свега стоји режим у Тирани", поручио је Дрецун.

Говорећи о договору Београда и Приштине, Дрецун наводи да је нереално да се очекује да ће он бити постигнут до краја године ако Албанци наставе овако да се понашају, и уколико ЕУ настави да се понаша као да не зна да искористи своју меку моћ, као и ако САД "не ударе тамо где су албанске политичке вође".

Дрецун сматра да је највећи проблем платформа за дијалог која је усвојена у Приштини и да је она великоалбанска и додаје да то мора да се повеже за изјавом Едија Раме који је рекао да је Косово саставни део Албаније и да ће доћи до уједињења.

Он је појаснио да је платформа конкретизација онога што Албанци желе, а циљ је да не дође до наставка дијалога и да се као у Рамбујеу, понуди папир за који се зна да ће бити одбијен па да се одговорност пребаци на Београд.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


drecun kosovo nezavisnost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.415.265 посета
Тренутно на сајту: 587 посетилац(a)