Захваљујући ваучерима рекордан број туриста у краљевачком крају 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Захваљујући ваучерима рекордан број туриста у краљевачком крају
Trenutno na sajtu: 486       |       Podeli:
21.06.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Што због пандемије изазване коронавирусом али и ваучерима које је поделила држава ове године велики број људи одмор
Богутовачка бања, фото: ГЗС, М. Даниловић

проводи у Србији. Није изузетак ни околина Краљева где ће ,по многим прогнозама,током лета и јесени одмор користити рекордан број туриста.                          

  Један од бисера краљевачког краја и једна од најчистијих српских река годинама привлачи туристе. У сеоска домаћинства поред кристално бистре Лопатнице долазе све генерације.                   

"Ово је трећа година како долазимо овде. Највише нас привлачи природа,чист ваздух,непрегледни пропланци и наравно Лопатница у којима истински узивамо",каже Јована Гемаљевић из Београда.                     

Гордана Пусара из Крагујевца додаје  да у долину Лопатнице долази из здравствених разлога и презадовољна је смештајем и гостопримством домаћина.     

  Лопатница, фото: ГЗС, М. Даниловић           

 Десимир Филиповић, власник домаћинства које се десетак година успешно бави сеоским туризмом,са задовољством истиче  да су захваљујући ваучерима државе његове већ чувене брвнаре резервисане у наредна три месеца тако да се нада рекордном броју гостију у свом домаћинству.               

Око 400 ваучера резервисано је и за боравак у Богутовцу,у тамошњој Богутовачкој Бањи,чувеној и изван наше земље по успешном лечењу неуропсихијатријски обољења,неуралгије,обољења периферних крвних судова,високог крвног притиска,мигрене и других обољења. Реконструисана бањска купатила,која су у закуп узела двојица мештана до коначног решења статуса ове бање,пристижу гости из земље и иностранства.          

Миланка Миловановић каже да се за две године како долази у чувени ,,рај за живце"на обронцима планине Троглав-препородила и да је њено опште здравствено стање далеко боље него раније. Њено мишљење дели и Славица  Милићевић из Младеновца која пуну деценију долази у Богутовачку Бању и не би је мењала ни за једно одмаралиште и лечилиште .                   

  Током сезоне око 300 ваучера у Богутовачкој Бањи реализоваће се у домаћинству Момчила и Верице Мишић.     

    Рудно, фото: ГЗС, М. Даниловић               

 "Епидемија је одложила почетак сезоне али,по свему судећи,све ће бити надокнађено. У мају смо имали одличну посету,тако је и у јуну а већ су резервисана сва места и за наредна три месеца",казује Момчило,власник апартмана ,,Шумадија".                                

  Да су ваучери пун погодак државе да поспеси домаћи туризам потврђује и Ана Миросављевић,директорка Туристицке организације Краљево.         

Она каже да су претходне године имали 280 искоришћених ваучера,што је 1400 ноћења,а ове године већ имају 5705 ноћења што је четири пута више него за целу прошлу годину.      За љубитеље и квалитетне хране Рудно је прави драгуљ сеоског туризма.Код сеоских домаћина где је за пар месеци реализовано око 250 државних ваучера влада права јагма за боравак током летњих месеци.  

  ГЗС/М.Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


odmor kraljevo banje vauceri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.020 посета
Тренутно на сајту: 486 посетилац(a)