Вучић у среду у Прибоју: Председник у посети ради смањења међунационалних тензија у том граду 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Вучић у среду у Прибоју: Председник у посети ради смањења међунационалних тензија у том граду
Trenutno na sajtu: 257       |       Podeli:
10.01.2022 | 3 коментар(а)



Председник Александар Вучић посетиће Прибој у среду, 12. јануара, како би допринео смањивању
Председник Србије Александар Вучић, фото: ГЗС

међунационалних тензија у том граду, потврђено је Танјугу у Председништву Србије.

Вучић ће том посетом практично одговорити на позив који су му јуче упутили представници локалне самоуправе у Прибоју, председник општине Лазар Рвовић и све три бошњачке странке које партиципирају у власти, као и представници Исламске заједнице, да дође у њихов град, како би заједнички улили поверње Бошњацима и потврдили још једном да је Србија и њихова држава.

Тензије у Прибоју порасле су када је се на друштвеним мрежама појавио снимак на којем припадници МУП-а на једној прослави певају "Ој Пазару нови Вуковару, ој Сјенице нова Сребренице", а затим се уочи Божића догодио инцидент у којем је група младића скандирала "Божић је, Божић је, пуцај у џамије".

Председник Вучић је и пре неколико дана рекао да ће Бошњаци у Србији бити увек безбедни и да је ово њихова земља, додајући да нико не мозе да мисли да је добро и паметно да се вређају или да се прети припадницима других народа подсећањем на убиства невиних људи, као и да не постоји човек који то може да оправда.

Иначе, полиција у Прибоју идентификовала је младића (18) који је у ноћи између 6. и 7. јануара изазвао инцидент у коме се вређају грађани друге нације и вере.

Пре неколико дана министар унутрашњих послова Александар Вулин осудио је понашање полицијских службеника у Прибоју, и додао да је против њих покретнут дисциплински поступак.

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj poseta predsednik vucic sreda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (3)

  • Pribojac

    Ovom je dat mnogo veci znacaj nego sto mu prpada. Za osdu jeste ali za osudu su i zastrasujuce poruke upucene ovim ljudima i srbima. Ne treba podgrevati situaciju
  • Đorđe

    Toliko
  • Zaks

    Bas ce on srediti visevekovno nacionalno pitanje



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.797.154 посета
    Тренутно на сајту: 258 посетилац(a)