Илић: Позивам опозицију да бојкотује локалне изборе 24. децембра 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Илић: Позивам опозицију да бојкотује локалне изборе 24. децембра
Trenutno na sajtu: 581       |       Podeli:
05.12.2017 | 0 коментар(а)



Председник Нове Србије Велимир Илић позвао је све странке опозиције да бојкотују изборе у Мионици, Пећинцима,

Прешеву и Неготину, заказане за 24. децембар, јер се избори одржавају под „немогућим условима и уз невиђен притисак власти“.

„Био сам у Мионици, не можете улицом да прођете од активиста СНС, више их има него грађана. Избори у четири мале општине расписани су с намером да се на примеру тих малих општина где СНС планира притисцима и уценама убедљиво да победи маше пред изборе у Београду , како имају велику подршку грађана. Нека СНС упише шта жели и нека им то буде последња победа у Србији“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је немогуће формирати листу, јер су грађани заплашени и не смеју да дају потписе никоме осим СНС-у и казао да се уверио на терену колике притиске трпе житељи Мионице.

„Зато опозиција , под овим условима који су немогући , треба да бојкотује изборе. Ако изађу на изборе биће део режираних избора. Позивам и оне који су некако једини успели да формирају листу ,а то је Демократска странка једино, да се повуку и не излазе на изборе. Па нека Вучић и СНС сами учествују на својим изборима за које сами пишу правила“, рекао је Илић.

Он је истакао да је Нова Србија годинама била на власти у Мионици и да је за то време урадила „више него што ће СНС урадити у наредних 100 година“.

„Њима је први на листи човек који је поднео оставку на место председника Општине Мионица. Ја сам седео код једног домаћина и док сам био ту појавила су се полицијска кола која су остала испред дворишта све док сам седео с њим. Каже ми човек да у селу није видео полицију годинама. Невероватне су методе које власт користи све да застраши грађане пред изборе“, рекао је Илић.

На питање новинара да ли је истина да СНС доводе кадрове са стране и у Чачак , председник Нове Србије је рекао да то више није никаква новост и да се у Чачку од доласка СНС на кључна места постављају људи са стране.

„Сада су довели неке рођаке неких напредњачких батинаша и запослили их у Чачаку. Заменик председника општине је особа која је радила на уговор од четири месеца код нотара. Градоначелник , односно фирма његове жене је главни извођач радова на већини пројеката у граду. А на бироу чекају млади који не могу да добију посао са дипломама државних факултета и просеком преко девет“, рекао је Илић.

 

Информативна служба Нове Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.187.695 посета
Тренутно на сајту: 582 посетилац(a)