СНС: Здравство у Горњем Милановцу смо повратили из понора 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša             

 
СНС: Здравство у Горњем Милановцу смо повратили из понора
Trenutno na sajtu: 489       |       Podeli:
19.07.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Здравство у горњомилановачкој општини ишло је силазном путањом, све док локалну самоуправу

није почела са води Српска напредна странка на челу са Дејаном Ковачевићем, каже се у саопштењу ОО СНС које је потписао в.д. директор Александар Чивовић. У саопштењу се даље наводи:

„Једна установа у којој 50 људи 15 месеци није примило плату, у којој ти исти лекари и сестре позајмљују новац да би имали за превоз како би дошли на посао за који не примају плату. Сетите се, није давно било, када су лекари, камповали пред општином – штрајковали глађу протестујући због ситуације у коју су доведени неодговорношћу и бахатошћу тадашњег руководства. Пре само три године, извршитељи су пленили имовину Дома здравља, а извршне судске пресуде, готово три године држале рачун установе у блокади. Без основних средстава за рад. Све сеоске амбуланте, али и зграде у самом граду у јако лошем стању, 12 година неокречене, неклиматизоване, обијени ормарићи и покрадена хидрантна црева, несервисирани ПП апарати, амбуланте без интернета, рачунара, а запослени демотивисани. Велики број затечених радних спорова, неажурираних радника који су запослени у супротности са законом. Нарушени односи са свим институцијама на које је упућен Дом здравља, од Опште болнице Горњи Милановац до Министарства здравља...

Да, пре само три године то је био Дом здравља Горњи Милановац, урушен, дискредитован, девастиран. Брзо заборависмо.

Данас сам на челу Установе у којој ради 86 људи мање у односу на 31.12.2015.године. Да ли би могли да кажете да је организација или квалитет услуге пао имајући у виду ову чињеницу. Данас 190 људи обавља исте послове које је пре само три године обављало нешто више од 260 људи. То можете једино већим залагањем запослених и бољом организацијом. Данас је Дом здравља уређена, акредитована здравствена установа, са развијеном мисијом и визијом, али и стратегијом развоја до 2022. године. Ординације и чекаонице климатизоване, окречене, прописно обележене, у свих 14 сеоских амбуланти уведен интернет и донацијама обезбеђена рачунарска опрема, нови сервери који могу да подрже потребу установе и у овом тренутку али и у времену пред нама, приступ интернету и брза комуникација омогућена спроведеним оптичким кабловима, обновљена опрема за ПП заштиту, тоалети који нису под кључем већ у функцији, информације од значаја за наше суграђане доступне – истакнуте на пристојним огласним таблама и сајту установе”, каже се у саопштењу.

В.д. директор Чивовић истиче да је преко 40 милиона динара инвестиција обезбеђено у овом периоду за набавку опреме и реновирање постојећих објеката који припадају Дому здравља.

„Реновиране су и комплетно опремљене амбуланте Бершићи, Бољковци, Враћевшница, реновиран је и адаптиран некада плављени подрумски простор који је сада претворен у модерну и савремено опремљену амбуланту СХМП, извршена је адаптација крова Дома здравља који је рађен пре 10 година а већ након пар година почео да прокишњава, Донацијама и пројектима, од опреме, је набављен: ЦТГ апарат и 4Д ултразвучни апарат за потребу здравствене заштите жена, четири возила за потребе теренских служби, дефибрилатор, пацијент монитор и остала потребна опрема за службу хитне медицинске помоћи, више ЕКГ апарата, велики број рачунара, штампача, отпочео је са радом инфо центар, обезбеђен је и већи број линија за заказивање прегледа, обезбеђено је снимање позива усмерених ка СХМП и инфо центру, имплементиран је систем за електронску евиденцију радног времена...

Уведен је низ процедура и усвојен већи број правилника којима је дефинисан ближи правни оквир за поступање унутар установе. Коначно, успостављен је систем оцењивања рада запослених којим се стварају услови да запослени који својим радом доприносе унапређењу квалитета рада и остварењу сопственог прихода за Установу – буду и награђени. Данас се разговара о свим темама које могу бити од значаја за унапређење установе тј услуга које остварују крајњи корисници. Ради се на едуковању запослених , почев од асертивне комуникације, едукације немедицинског кадра све до специјализација – тренутно имамо 3 лекара на специјализацији, а расписан је интерни конкурс за још три специјализације.

Државна ревизорска институција која је посетила, током прошле године, нашу Установу указала нам је на одређене неправилности у пословању, а које смо у законом предвиђеном року одклонили. ДРИ је наш одазивни извештај оценила као задовољавајући у свим тачкама”.

В.д. директор Дома здравља наглашава да локална самоуправа, коју води Српска напредна странка на челу са Дејаном Ковачевић, има разумевања за све проблеме који, како наводи, тиште суграђане и све здравствене раднике у граду, и издваја за здравство више од било које локалне самоуправе у Србији.

„У овом кратком периоду издвојено је преко 120.000.000,00 динара како би наш систем био рехабилитован и одржан у функцији. Такав напор препознат је од стране свих па је и председник Александар Вучић који је нашу установу посетио у предходном периоду, подржао напоре локалне самоуправе а преко канцеларије за јавна улагања - за здравство у Милановцу обезбеђено је више од милијарду и песто милиона динара. Тренутно се изводе радови у циљу унапређења енергетске ефикасности (реновирају се кровови, фасаде и столарија), а чекају нас и велики захвати на унутрашњем уређењу и набавци нове опреме. Овим улагањем, питање шта ће бити са здравством у Милановцу више неби требало да буде актуелно. Оно најгоре је иза нас. За здравство у нашем лепом, малом али увек и у свему Горњем Милановцу долазе бољи дани.

Коначно, успех је збир малих напора понављаних из дана у дан.
Радићемо и даље да нам буде боље овде и сада, да наш идеал постане реалност. Волео бих да можемо заједно видети неке ствари које ја видим, нека свако од Вас замисли да је отишао пет година у будућност. Видимо се тамо...
„Најбољи начин да предвидите будућност је да је створите.“-Абрахам Линколм”, наводи се у саопштењу.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.822.001 посета
Тренутно на сајту: 490 посетилац(a)