Ђилас: Ауто - пут Прељина - Појате непотребан 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Ђилас: Ауто - пут Прељина - Појате непотребан
Trenutno na sajtu: 454       |       Podeli:
18.01.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Председник Странке слободе и правде (ССП) и један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас поновио је да је
Драган Ђилас, фото: ГЗС

изградња Моравског коридора, односно ауто-пута Прељина-Појате, “расипање пара“.

Он је то рекао представљајући развојни план “Србија 2020“, који би, како је навео, требало да омогући раст бруто друштвеног производа (БДП) за пет одсто.

– Седамсто милиона евра расипа се на стадионе чија се изградња најављује, непотребну пругу Суботица – Сегедин, као и на изградњу непотребних ауто-путева Ниш-Мердаре-Приштина и Крушевац-Чачак. Уместо тих ауто-путева треба направити путеве са четири траке, што је исплативије – навео је Ђилас.

На Ђиласову констатацију да се из буџета расипају паре, између осталог, и на ауто-путеве уместо којих предлаже изградњу путева са четири траке, као и на субвенције РТС, Железницама, ЕР Србију и Коридорима, професор Економског факултета у Београду Љубодра Савић одговара да “бити одговоран државник и рећи да не требају ауто-путеви показује да су се побркали лончићи“.

– У целом свету основна инфраструктура су ауто-путеви који се не граде за сутра и прекосутра него за следећих 20 или 30 година. Замислите да је Јосип Броз Тито био видовитији и да је ауто-пут од границе према Грчкој до границе према Аустрији направио са три плус три траке. Склон сам да тврдим да се можда ни Југославија не би распала и да би странци дошли у већем броју и да би имали више страних инвестиција и испреплетаних интереса. Могу да разумем да можда неки од ових путева није требало правити у пуном профилу, али када се посматра на дужи рок, један ауто-пут не може бити лош. Србија не може погрешити са изградњом ауто-путева, само је питање да ли су приоритети правилно постављени – указује Савић.

ГЗС/ Извор: Морава инфо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


djilas put pare rasipanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.886.924 посета
Тренутно на сајту: 455 посетилац(a)