Неопходна помоћ привреде и грађана за завршетак Храма 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Неопходна помоћ привреде и грађана за завршетак Храма
Trenutno na sajtu: 385       |       Podeli:
25.01.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Радови на осликавању цркве Свете Тројице у Горњем Милановцу обављају се према утврђеном плану.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, посетио је данас Храм где је разговарао са свештенством и уметником.
Ковачевић је овом приликом изразио задовољство што је започето осликавање а посебно због тога што је Епархија дала благослов да буде урађено у Византијском стилу. Он је истакао да очекује да ће уз помоћ привреде, верника и општине Горњи Милановац радови у Храму бити завршени у оптималном року.
-Не верујем да ће посао бити завршен до краја ове године имајући у виду да су све то опипљиви радови који дуго трају. Нећемо много пожуривати наше уметнике али свакако желимо да у неком најкраћем року обавимо читав посао. Општина Горњи Милановац ће инсистирати код привреде да се много више укључи у финансирање овог пројекта. Око 100.000 евра потребно је да се прикупи и заврши, али наглашавам да није све у новцу, има доста и до самих уметника. За 1. фебруар заказан је састанак Привредног савета а једна од тачака Дневног реда биће и осликавање цркве, односно допринос који привреда треба да пружи, како би се створили услови да већи део буде завршен до градске славе Свете Тројице, а да комплетни радови буду завршени до краја ове или почетка следеће године – рекао је Дејан Ковачевић и додао да је компанија Металац под чијим окриљем послује и трговински ланац „Пролетер“ већ издвојила један део новца за ову намену.
Општина Горњи Милановац определила је у овој години 2,3 милиона динара за помоћ верским заједницама, од чега ће део бити уложен и у цркву Свете Тројице.
-Овим путем позивам све грађане општине Горњи Милановац и вернике да се сви заједно укључимо. Дужни због Милоша Обреновића и пред Милошем који је овај Храм започео да завршимо, али што више се људи укључи и што више грађана буде учествовало у осликавању Храма Свете Тројице то ће бити већа благодет за све нас који живимо овде у Горњем Милановцу – закључио је Ковачевић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


hram gradjani gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.345.386 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)