Ауто припада свим укућанима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ауто припада свим укућанима
Trenutno na sajtu: 621       |       Podeli:
13.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Судови у Чачку укинули су закључак извршитеља и одбили тужбу „Паркинг сервиса” из Београда,

којима је од Милоша Милосављевића тражено да плати 19.530 динара на име трошкова паркирања у главном граду Србије, уз трогодишњу камату, преноси Политика у штампаном издању. Поврх тога, „Паркинг сервис” је дужан да поменутом Чачанину исплати 29.840 динара за трошкове парничења.

„Паркинг сервис” је преко приватног извршитеља, 26. децембра 2014, покушао да наплати дуг, документујући да је Милосављевић од маја до децембра 2012. девет дана паркирао аутомобил у Београду не плативши, па за сваки дан дугује по 2.170 динара. Међутим, пуномоћник туженог, чачански адвокат Желимир Јеремић, приговорио је да је реч о застарелом дугу, што је Основни суд у Чачку прихватио на расправи окончаној октобра прошле године. У тој пресуди наводи се да је „одребом члана 378. Закона о облигационим односима прописан једногодишњи рок застарелости за потраживање накнаде за испоручену електричну и топлотну енергију, плин, воду, димничарске услуге и услуге одржавања чистоће, када је испорука односно услуга обављена за потребе домаћинства”. Судија је, такође, навела да тај члан не помиње изричито услуге паркирања.

На то се „Паркинг сервис” жалио Вишем суду у Чачку који је прошле седмице у свему потврдио пресуду првостепеног. У жалби је истакнуто да је тужени Чачанин аутомобил у Београду паркирао као правно лице, користећи га за службене потребе, чиме би по истом Закону рок застарелости потраживања био три године. Али, Виши суд је жалбу одбио, образлажући:

„На физичко лице које вози сопствени аутомобил примењује се члан 378. Закона о облигационим односима јер путнички аутомобил припада свим члановима породичног домаћинства, без обзира на чије име гласи. У овом случају не ради се о ауту који служи за потребе правног лица нити за обављање привредне делатности, па се примењује једногодишњи рок застарелости”.

Извор: Политика, Г. Оташевић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.182.400 посета
Тренутно на сајту: 622 посетилац(a)