ПКС: Повољни кредити и грантови за почетнике у бизнису 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
ПКС: Повољни кредити и грантови за почетнике у бизнису
Trenutno na sajtu: 669       |       Podeli:
29.10.2020 | 0 коментар(а)



Кредити са повољним каматама и бесповратна средства понуђени су почетницима у бизнису кроз другу фазу владиног "Програма промоције

предузетништва и самозапошљавања", саопштила је данас Привредна комора Србије.
За подстицаје могу да конкуришу новоосновани предузетници, пољопривредна газдинства, микро и мала привредна друштва старости до две године, и сви који имају идеју за сопствени бизнис или унапређење досадашњег пословања.
ПКС наводи да је 417 апликаната успешно завршило прву фазу и петодневне стручно-едукативне радионице у 18 градова уз подршку коморских тренера што је предуслов за другу фазу. Постицајна средства су кредити до 3,6 милиона динара под повољним условима, и грант до 360.000 динара бесповратних средстава који ће добити они који редовно сервисирају кредит.

Кредити ће се додељивати за набавку производне опреме, машина, постројења, садница, куповину или адаптацију пословног или производног простора, као и за оперативне трошкове, а каматне стопе која је фиксна у максималном износу од 5,99 одсто годишње.

"Програм промоције предузетништва и самозапошљавања" усвојила је Влада Републике Србије, а спроводи га Канцеларија за управљање јавним улагањима у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије и уз стручну подршку Немачке развојне банке ( КФW ). ПКС као партнер у имплементацији реализује стручно-едукативне обуке, менторска вођења и саветовање апликаната. Партнерске банке у програму су Раиффеисен Банка, УниЦредит Банка и Банка Поштанска штедионица.

Програм обухвата петодневну обуку за израду пословно-инвестиционог плана, повољне банкарске кредите код комерцијалних банака, партнера у пројекту, гаранцију за кредите банака партнера, бесповратна средства корисницима који успешно отплате кредит у износу до 20 одсто укупног инвестиционог улагања.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


privredna komora srbije grantovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.174.773 посета
Тренутно на сајту: 670 посетилац(a)