Петковић: „Крчагово нови трговински центар и нови центар високог школства“ 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Петковић: „Крчагово нови трговински центар и нови центар високог школства“
Trenutno na sajtu: 489       |       Podeli:
30.07.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Последњих неколико дана „Путеви Ужице“ завршавају радове на реконструкцији Улице Милоша Обреновића

у Крчагову, од Кожаре до ужичке болнице, саопштено је на званичном сајту града Ужица.

Према речима градоначелника Ужица Тихомира Петковића ова инвестиција вредна око 46 милона динара је још једна у низу која је реализована у Ужицу уз финансијску подршку „Путева Србије“.

„Ове и прошле године је доста тога у граду урађено уз финасијску помоћ ЈП „Путеви Србије“. У то спадају изградња кружног тока на улазу у град, реконструкција Ложионичког моста, асфалтирање стапарске обилазнице, улица Краља Петра I, Радничке и Милоша Обреновића а у плану је и изградња малог кружног тока код јавне гараже“, рекао је Петковић.

Петковић наводи да пуно средстава и енергије улажу последњих година и у развој Крчагова, пре свега у инфраструктуру.

Фото: сајт Града Ужица

„У Крчагово је прошле и ове године уложено више милиона евра са циљем да ову средину претворимо у веома жив и значајан део града, односно у нови трговински центар и нови центар високог школства“, рекао је Петковић и додао да очекује да ће до краја године почети са радом „Лидл“ као и да ће у наредном периоду почети изградња тржног центра од преко 5000м2 на простору бившег ФАСАУ-а.

„Добили смо новац и за завршетак радова на спортској хали у Крчагову, али због проблема у односу између Инвестиционе банке и ресорног министартва ти радови највероватније неће почети до краја године већ почетком наредне, када ћемо добити сасвим нову спортску халу у овом насељу“, истакао је Петковић.

Градоначелник Петковић је истакао и да очекује подршку Министарства привреде за инвестицију од преко 60 милиона динара везану за реконструкцију бившег образовног центра у кругу касарне у Крчагову где треба да буде заједнички студијски програм Техничког факултета из Новог Сада и ужичке високе школе као и start up компаније из области информационих технологија. У овом објекту је планирано и отварање иновационог центра где треба да буду врло брзо запослене десетине младих Ужичана у фирмама које се баве информационим технологијама.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.461 посета
Тренутно на сајту: 489 посетилац(a)