Забрињавајући подаци - лекари позивају грађане да се одазову акцији бесплатних прегледа 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Забрињавајући подаци - лекари позивају грађане да се одазову акцији бесплатних прегледа
Trenutno na sajtu: 486       |       Podeli:
21.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Од 34 жене, код које је обављен мамографски преглед у оквиру акцији Министарства здравља,

код 12 одсто су пронађени сумњиви налази, изјавио је данас директор чачанске болнице Радослав Милошевић, додајући да су поражавајући и резултати када је реч о повећаним вредностима хормона простате.

Милошевић је рекао да је током претходне три акције прегледано више стотина грађана и да су контролисани крви притисак, шећер у крви, ЕКГ, обављени су ултразвучни прегледи абдомена, уролошки, гинеколошки и мамографски прегледи, као и преглед хормона штитне жлезде.

"Током последње акције где су рађени мамографски прегледи, један број жена није могао бити прегледан. Од њих су узети подаци и оне ће у наредне две недеље бити позване на ту врсту прегледа. Жене, код којих су откривени сумњиви налази упућене су на даљу опсервацију", рекао је Милошевић.

Милошевић каже да ће наредна акција највероватније бити одржана 17. децембра.

"Током акције бесплатних прегледа ништа се не фактирише Републичком фонду за здравствено осигурање. Сав материјал се обезбеђује из средства установе или кроз донације", рекао је Милошевић.

Александар Пајовић и Радослав Милошевић, фото: Глас западне Србије

Директор Дом здравља Александар Пајовић, каже и да је у тој установи прегледан велики број грађана током акције бесплатних прегледа.

"Код једног броја грађана анализе нису биле задовољавајуће када је реч о ултразвучном прегледу абдомена, као и приликом контроле нивоа шећера у крви. Првенствено позивам грађане који немају здравствено осигурање да дођу на прегледе и искористе ову шансу, јер ћемо сигурно нешто пронаћи", рекао је Пајовић.

Он је подсетио да је почетком прошле године враћен превентивни центар за промоцију здравствених стилова живота, а од пре седам месеци поново ради саветовалиште за дојабетес.

Говорећи о изради Плана јавног здравља града Чачка, заменик градоначелника Милица Дачић, подсећа да би овај документ требало да важи од наредне до 2025. године.

Према њеним речима, циљ је да се заједничком сарадњом и деловањем допринесе да Чачка постане здравије место за живот свих генерација.

Председница Савета Ивана Вукајловић, каже да је у току прикупљање података који су неопходни за израду слике јавног здравља.

Она сматра да ће до краја године бити извршена израда плана, а почетком наредне године кренути његова реализација, како би се попрваила здравствена слика становништва.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.447.125 посета
Тренутно на сајту: 486 посетилац(a)