Дата сагласност за потписивање споразума за изградњу трансфер станице „Бањица” 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Дата сагласност за потписивање споразума за изградњу трансфер станице „Бањица”
Trenutno na sajtu: 316       |       Podeli:
18.11.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Општинско веће општине Прибој, на својој петој седници дало је сагласност на Споразум о суфинансирању изградње трансфер

станице са рециклажним двориштем на локацији „Бањица" заједно са општинама Пријепоље и Нова Варош. Када трансфер станица буде изграђена, комунални отпад из ове три општине транспортоваће се на Регионалну депонију „Дубоко", која се налази на подручју града Ужица, а уместо садашњих депонија, у току Лима кроз Србију, биће зелене оазе.

Иницијални састанак са челницима три поменуте општине одржан је ових дана у Београду, који је уприличила Ирена Вујовић, нова министарка заштите животне средине, а локалне самоуправе сада разрађују даље овој план. Тако ће у близини железничке станице Бистрица, уместо својевремено започете Регионале санитарне депоније, биће играђена Трансфер станица за рециклажу комуналног отпада, који ће се одатле транспортовати у депонију „Дубоко". Носилац инвестиције биће општина Нова Варош, на чијој се територији и налази локација „Бањица", а обавезе локалних самоуправа на њеној изградњи су одређене у процентима, зависно од броја становника - Нова Варош 20 %, општина Прибој 30% и Пријепоље 50 процената.

Реализација овог пројекта, поред изградње транасфер станице, санирања депонија „Дубоки Поток" и „Стањевине", подразумева и проширење депоније „Дубоко".

У међувремену, док се не изгради трансфер станица, отпад са пријепољске депоније „Стањевине" и Прибоја, према постигнутом договору, одлагаће се на прибојској депонији „Дубоки Поток", где тренутно смеће одлажу и Нововарошани.

Због такве одлуке појавила се и бојазан грађана Прибоја, а у том контексту опрезан је и први човек општине Лазар Рвовић, који је одлучан да неће дозволити нову депонију Стањевине на подручју општине Прибој.

Уколико неке од страна не буду одговорне у спровођењу својих обавеза, како истиче председник Рвовић, Прибој има контролни механизам, па ће се стање, на основу потписаног споразума комуналних предузећа три општине о привременом одлагању смећа на депонији „Дубоки Поток", бити повучени адекватни потези.

Чланови Општинског већа дали су и сагласност на План заштите и спасавања у општини Прибој, а донета је и Одлука о утврђивању просечне цене квадратног метра непокретности и пореза на имовину за 2021. годину. Цена по зонама остала је иста, као и претходних година.

Након редовне седнице, чланови Општинског већа, јуче су заседали и у функцији Скупштине Индустријских паркова Прибој, на којој је донета одлука о продаји грађевинског земљишта компанији ИНМОЛД из Пожеге, што у перспективи значи, ново проширење ове компаније у Слободној зони Прибој, а тиме и отварање нових радних места односно запошљавања.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


saglasnost priboj vece

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.128.254 посета
Тренутно на сајту: 317 посетилац(a)