Пријепољски одборници усвојили први ребаланс буџета, општинска каса тежа за 21 милион 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Пријепољски одборници усвојили први ребаланс буџета, општинска каса тежа за 21 милион
Trenutno na sajtu: 466       |       Podeli:
14.04.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Због повећања остварених прихода за 21 милион динара, одборници
Фото: ГЗС

Скупштине општине Пријепоље на данашњој седници усвојили су ребаланс буџета, први у овој години. Општинска каса у Пријепољу тежа је за 21 милион динара од планиране, па ће тај новац у највећем делу преко текуће буџетске резерве бити усмерен за нова инвестициона улагања и започете пројекте.

„У овом случају смо потценили пренете приходе, они су већи и то је један од разлога. Други разлог јесте више формалне природе, ради се о инвестицији реконструкције депоније Стањевна. Средства су била планирана као заједничко улагање преко Комуналног, Међутим комунално предузеће није имало градски план набавки и људске ресурсе, па је то урадила општина, ту је извршена само реалокација” , рекао је начелник одељења за буџет и финансије Драгиша Ракоњац.

Заменик председника општине Есад Хоџић истакао је да је због релокације одређених позиција и других буџетских околности, износ од 16 милиона се опредељен за текућу резерву.

„Текућа резерва јесте позиција одакле у сваком момнету можете да повучете средства која вам недостају за пројектне или инвестивионе активности” , казао је Хоџић.

На седници је усвојена одлука о изради плана детаљне регулације за део Бродарева и насеља Залуг где ће бити изграђена постројења за
прераду отпадних вода са приманом и секундарном канализационом мрежом у дужини од 60 километара.

„Ми морамо донети одлуке на основу којих се ради детаљни план регулације за ова два подручја. То ће бити плански основ за израду пројектне документације коју на себе преузима влада, као и финансирање овога пројекта. Други је правни основ да имамо парцеле на којима ће бити изграђена та два постројења”, рекао је Зоран Петрић члан Општинског већа.

На овој седници усвојена је петогодишња Стратегија развоја социјалне заштите и донет Правилник о начину остваривања права на финанијску помоћ за вантелесну оплодњу.

 

Данашње скупштинско заседање започето је минутом ћутања којим је исказан пијетет према свим суграђанима преминули од последица изазваних корона вирусом.

 

 

 

Глас Западне Србије

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sednica prijepolje rebalans budzet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.486.599 посета
Тренутно на сајту: 467 посетилац(a)