Брига о породици приоритет општине Чајетина 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Брига о породици приоритет општине Чајетина
Trenutno na sajtu: 400       |       Podeli:
04.03.2022 | 1 коментар(а)



Чајетина - Општина Чајетина је једна од ретких локалних самоуправа у Србији која бележи

пораст броја становника и, што је најважније за нас, пораст броја новорођене деце. У сеоским школама имамо отворених седам дечијих вртића што много значи за младе људе који остају на селу, који овде имају комфор као и њихови вршњаци у градовима, изјавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић, након посете помоћнице министра за бригу о породици и демографију Александре Чамагић општини Чајетина и разговора на тему проналажења заједничких решења да млади остају у руралним срединама.

Помоћница министра Чамагић је изразила задовољство јер је чула веома охрабрујуће демографске и популационе податке на територији општине Чајетина и додала да је најважније да се системски ради на проналажењу решења да, пре свега мања места, креирају добар амбијент за останак младих људи и формирање породица у њима. "Општина Чајетина је у повољнијем положају него већина руралних средина у Србији због чињенице да на својој територији има један од највећих туристичких центара у земљи, али то не би било довољно да се људи у локалу одговорно не баве пронаталитетном политиком. О томе говоре значајна издвајања општине за помоћ породицама са децом, улагања у опремање вртића и школа, брига о сваком детету, без обзира да ли оно живи у сеоској средини или у центру Чајетине или Златибора" закључила је Чамагићева.

Фото: Општина Чајетина

Резултат онога чиме се министарство за бригу о породици и демографију бавило прошле године је уредба о помоћи мајкама за куповину прве некретнине и сигурно је да ће и у општини Чајетина бити велики број заинтересованих за тај програм. Једини услов јесте да је мајка родила дете после 1. јануара ове године а захтеви за коришћење подстицајних средстава до максималног износа од 20.000 евра односно до 20 одсто вредности некретнине подносиће се у службама дечије заштите у локалним самоуправама.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


OPSTINA CAJETINAM PRIORITET PORODICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • djuro

    JEL TO SERIF VRSIO POPIS STANOVNISTVA PA ZNA DA MU RASTE BROJ STANOVNIKA



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.389.637 посета
    Тренутно на сајту: 401 посетилац(a)